Početak sezone

Veliki planovi, fuzije, ostavke, otkazi, dragovoljni prilozi...

Crveni karton
17.12.2012.
u 10:56

I kad lopte miruju treneri “lete”. Za sada su otkaze dobili Čapljić u Slaviji i Grbešić u Gradini. Tko zna, možda je sljedeći GOŠK-ov Ivan Katalinić...

Dok lopta miruje, a nogometaši uživaju u odmoru i čekaju početak priprema za novu sezonu u siječnju, klupski čelnici bh premijerligaša imaju svoje probleme, ideje i planove.

Otkazi...

Slavija je dala otkaz Vladi Čapljiću, najuspješnijem treneru u klupskoj povijesti. Čuje se kako bi ga mogao naslijediti netko od bivših trenera kluba, spominju se Dragan Bjelica i Zoran Erbez. Gradini je bilo malo što je jesenas svaka 2-3 kola mijenjala trenere, pa je otkaz uručila posljednjem – Fuadu Grbešiću. Valjda uprava kluba na taj način pokušava stvoriti dojam da nešto radi.

Donacije navijača

A što se tiče plaća igračima, poduzela je (pre)malo, pa su njezini “profesionalci” na odmor otišli praznih džepova i bez prebijene pare. Klub se zahvalio na suradnji i dijelu igrača. Od gradnje stadiona ni spomena, a od kluba su izgleda svi digli ruke. Osim navijača... Pa su oni najodaniji organizirali akciju skupljanja novčanih priloga. Nisu baš skupili impozantan iznos, tek oko 400 KM: Ali, bilo je to od srca, pa su prikupljeni novac podijelili svojim ljubimcima. Oni s najvećim doprinosom dobili su (čak!) po tridesetak KM, ostali još manje. Što se može – recesija je... U Olimpicu je puno bolje. Gazda Nijaz Gracić ima velike planove. Pokušava Olimpic fuzionirati s posrnulom tuzlanskom Slobodom. Na početku se činilo kako će sve ići glatko, onda je neki vrag zapeo, pa je Gracić iz rukava izvukao novi adut. Umjesto s Tuzlom pokušava napraviti fuziju s Goraždem. Čini se kako je u gradu na Drini zanimanje veće nego na Tušnju. A možda se iza svega krije Gracićev plan da od sarajevskih općinara iskamči novac za “projekt Europa”. Jer Olimpicu nedostaje 1,5 milijun konvertibilnih maraka u proračunu. S Koševa su cijelu jesen spominjali skladni rad u upravi kluba, ali je prije dva dana pukla vijest kako su predsjednik Amir Rizvanović i članovi uprave Edis Kusturica, Maid Delić i Irfan Redžepagić dali neopozivu ostavku, razočarani “neradom klupske uprave”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije