USPJEŠNA ISTRAGA

Veka i Bomba uhićeni za pljačke četiri kladionice Derby u Mostaru

razbojnik
VL FOTO
17.03.2011.
u 12:22

Osumnjičeni su Vedran Azinović zvani Veka (26) i Danijel Jakovljević zvani Bomba (28) iz Mostara

Teški ovisnici o heroinu Vedran Azinović zvani Veka (26) i Danijel Jakovljević zvani Bomba (28) iz Mostara osumnjičeni su za četiri oružana razbojstva u sportske kladionice Derby, koja su se u posljednjih mjesec dana dogodila u središtu Mostara, potvrdili su iz PU Mostar, čiji su inspektori uspjeli prekinuti seriju razbojstava. Nakon višednevne potrage, osumnjičeni Azinović je uhićen pa je ubrzo sve priznao. Ispričao je da je u tri od četiri slučaja razbojstva s njim bio i Jakovljević, za kojim je odmah raspisana interna tjeralica. I baš kada je Azinoviću jučer istjecao 24-satni pritvor, prokazani Jakovljević se predao policiji i u početku negirao bilo kakvu vezu s ovim pljačkama.

Istraga traje

- Tek ćemo vidjeti je li i ovaj drugi umiješan u tri razbojstva u naseljima Šeimovac i Centar 2 te kod Prve osnovne škole, kako je to naveo Vedran Azinović, koji je, uz kaznenu prijavu, predan na ispitivanje dežurnoj županijskoj tužiteljici Štefici Lakičević, kažu iz PU Mostar. Za Azinovića je zatražen jednomjesečni pritvor. Dvojica razbojnika su u ranim večernjim satima upadala u poslovnice pa prijetila noževima i pištoljem, koji su navodno bacili u Radobolju. Pri upadima bi navlačili odsječene rukave džempera na glave i prijetili.

Pljačka kod škole

- Ne sitne, daj krupne pare!, vikao je jedan i bacio manju prozirnu PVC vrećicu na pod kladionice Derby, kod Prve osnovne škole, gdje su se posvuda rasule sitne novčanice koje mu je prethodno, pod prijetnjom noža, predala radnica, koja je valjda u prvi mah pomislila da će ponuđena vrećica kovanica biti dovoljna. S druge strane, kako smo pisali, vidjevši da treba biti opasniji nego što naizgled jest, niži razbojnik slabije tjelesne građe nožem je krenuo na neustrašivu djevojku koja ga je pritom čak i svladala. Međutim, pljačkaš je imao nešto snažnijeg pomagača, koji je prethodno čuvao stražu na ulazu, te je i on zaskočio radnicu koja se naposljetku predala, da bi oni tek potom pokupili dvije koverte iz blagajne u kojima se nalazilo oko 280 KM dnevnog utrška i pobjegli. No, ne zadugo. Inače, u tom razdoblju se dogodilo još nekoliko pljački kladionica i jedne ljekarne, gdje se još traga za počiniteljima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?