Uzor su mu Osmanlije

Vehabija: Hrvati i Srbi bi trebali plaćati 10 posto harača

Husein Bosnić Bilal
Screenshot/YouTube
18.02.2013.
u 16:44

Vođa vehabijskog pokreta iz Bužima u BiH, Husein Bosnić, poznatiji kao Bilal, kazao je da im je namjera od Srba i Hrvata uzimati 10 posto imovine

Vođa vehabijskog pokreta iz Bužima u BiH, Husein Bosnić, poznatiji kao Bilal, kazao je da im je namjera od Srba i Hrvata uzimati 10 posto imovine, pišu Nezavisne novine.

Bosnić bi takvu praksu uveo po uzoru na Osmansko Carstvo kada se od nemuslimanskog stanovništva uzimao harač. U hutbi koja je stavljena i na YouTube propovjednik kaže sljedbenicima da ne smiju dirati čast i prolijevati krv Srba i Hrvata, ali samo ako su "pod okriljem islama".

- Njegove obveze prema takvim povlasticama koje ima u našem društvu je da bude lojalan i jednom u godini, ako bude imao mogućnosti, odvoji onoliko koliko halifa odredi, kao što su Osmanlije odredile Srbima 10 posto - rekao je Bosnić. U nastavku je rekao da bi jedan dan u godini bogataši trebali donijeti "desetinu" i onda su "mirni i nitko ih ne smije dirati ili mobilizirati".

Na kraju snimke od 44 minuta Bosnić je kazao da će islam ući u svaku kuću.

>>U akciji SIPA-e uhićeni vehabijski vođa i petorica njegovih suradnika

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije