Sumantra Bose

Stranci podgrijavaju nerealna očekivanja Bošnjaka o unitarnoj BiH, što rađa njihove frustracije

12.10.2021.
u 16:38

Sumantra Bose ugledni je indijski profesor međunarodne i komparativne politike koji predaje na prestižnoj visokoj Londonskoj školi ekonomije, koja ima najviše svjetske referencije. 

Specijalizirao se za proučavanje etničkih i nacionalnih sukoba i njihovo upravljanje, s posebnim naglaskom na indijski potkontinent i bivšu Jugoslaviju. Ovoga proljeća sudjelovao je na znanstvenom skupu u Neumu posvećenom federalizmu i izbornim reformama u BiH. 

Održao je predavanje studentima u Mostaru, gradu u koji je u više navrata dolazio posljednja dva i pol desetljeća. Primijeti spori napredak te izbor novih struktura vlasti, što za njega predstavlja relativni optimizam.

Za Večernji TV razgovor vodio Zoran Krešić

Komentara 1

LO
Lopta
17:04 18.02.2022.

Gdje nadje ovoga iz indije ,najmnogoljudnije zemlje na svijetu gdje njegovi narodi zive u izolacijama i bez ikakvih ljudskih prava za zivot.Zar takav covjek moze uputiti neki narod u demokratski zivot.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije