53. rođendan!

Večernji list najvažnije su novine. I to već 53 godine...

goran ogurlić
Bosir Šćitar/VLM
01.07.2012.
u 08:00

Novinari Večernjeg lista rade po najvišim novinarskim standardima, mi smo neovisne novine koje ne pripadaju nijednom lobiju. Kritički se odnosimo prema svakoj vlasti, nismo ni sa kim ni u kakvim dogovorima

Poštovani čitatelji,

danas je pred vama još jedan Večernjakov godišnjak, koji smo za vas pripremili u povodu 53. godišnjice našeg izlaženja. Možda i nema smisla posebno naglašavati rođendan koji nije okrugla brojka ili neki jubilej, ali vjerujemo da je zanimljivo podsjetiti se na naše najbolje priče koje su nastale u posljednjih godinu dana.

Crni fondovi HDZ-a

Večernjakove priče s naslovnica uredno su prenosili svi hrvatski mediji, a naši novinari ovaj su put još jednom otišli korak dalje. Istražili su što se dogodilo nakon objave priča – godinu dana poslije.

Ukratko, odabrali smo 20 priča koje su obilježile prošlu i ovu godinu. Od poznatog slučaja iskopanih tajni bivše HDZ-ove blagajnice (taj dan Večernjak je već u 11 sati bio rasprodan na svim kioscima), do niza priča u kojima smo vam pokušavali objasniti što se sve krije u tajnim dokumentima i što zapravo političari ne žele da znate – kao što je to bio serijal “Prava istina o EU”.

Pročitajte kako smo bili prvi strani medij koji je ušao u Siriju, priču o mladom paru s bebom koju su im socijalni birokrati htjeli oteti, što se sve otkrilo nakon što smo objavili priču o preplaćenoj zgradi u Planinskoj u režiji Sanadera, Fiolića i Čobankovića, ekskluzivnu ispovijest čovjeka iz Crvenog križa koji je 20 godina šutio o danu kada je ratni zločinac Veselin Šljivančanin u Vukovaru vikao na njega, nasmijte se s našim lažnim šeikom koji je u Makarskoj dogovarao nove poslove i osobne užitke...

Novinari Večernjeg lista rade po najvišim novinarskim standardima, mi smo neovisne novine koje ne pripadaju nijednom lobiju. Kritički se odnosimo prema svakoj vlasti, nismo ni sa kim ni u kakvim dogovorima. Nama je uvijek bio i ostao primarni interes – sadržaj koji je važan, relevantan i zanimljiv vama, našim čitateljima. To je zasigurno jedan od razloga što su Večernji list danas najprodavanije hrvatske novine u svom segmentu ozbiljnih novina. Večernjak su danas u medijskom prostoru najvažnije novine i jedan od najvažnijih medija uopće u Hrvatskoj.

Styria najjača u Hrvatskoj

Kao što znate, Večernji list dio je multinacionalne izdavačke kuće Styria koja u Hrvatskoj uz Večernjak ima još dva dnevna lista – Poslovni dnevnik i 24sata. Styria Media grupa najjača je i najutjecajnija medijska kuća na hrvatskom tržištu. To potvrđuju rezultati istraživanja koji pokazuju da su Večernji list, Poslovni dnevnik i 24sata dvostruko čitaniji od konkurencije. Prema istraživanju MEDIApulsa provedenom od siječnja do prosinca 2011., Styrijine dnevne novine čita 1,146.841 čovjek, a novine konkurencije 598.683. Osim u čitanosti, ostvaruju i dvostruko bolje prodajne rezultate. One se dnevno u prosjeku prodaju u nakladi od 215.983 primjerka. Ukratko, Večernji list već 53 godine najutjecajnije su hrvatske novine.

Ovaj specijalni prilog svojevrsni je uvod u Večernjakovu ljetnu shemu u sklopu koje ćemo vam također svakodnevno pružati pregršt zanimljivih priča i sadržaja za koji smo uvjereni da će vam se svidjeti. U ime svih večernjakovaca zahvaljujem vam na vjernosti.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije