piroman s paga

Vatrogasac (19) podmetnuo požare, prijavio ih, a onda i gasio!

požar (1)
Dusko Jaramaz/PIXSELL
28.08.2012.
u 15:09

Zadarska policija uhitila je 19-godišnjeg vatrogasaca s otoka Paga koji je u tri dana podmetnuo nekoliko požara, sam ih prijavio te ih naposljetku i gasio!

Jako je teško piromanima stati na kraj jer se nikada ne zna pali li on to kao "klasični" piroman ili je pak riječ o obijesti ili o nečem trećem. Imali smo slučajeva da su vatrogasci sami palili pa onda gasili požare – rekao je Vlado Dominić, glavni ravnatelj policije, na policijskoj konferenciji za novinare o sigurnosti turističke sezone i napomenuo kako se nada da će policija što prije uspjeti otkriti tko sve podmeće požare i piromane privesti pravdi. Slučaj u kojem je vatrogasac palio požar dogodio se baš na zadarskom području prije godinu i pol. Tada je zadarska policija uhitila 19-godišnjeg vatrogasaca s otoka Paga koji je u tri dana podmetnuo nekoliko požara, sam ih prijavio te ih naposljetku i gasio!

>>Zadarski 'plavci' ulovili dvojicu piromana u dobi od 64 i 51 godine

Prvo je u Kolanu na Pagu namjerno izazvao požar na staji u vlasništvu 61-godišnjaka iz Kolana u kojoj je izgorjelo 200 bala sijena. Potom je opet u noći u Šimunima izazvao požar na staji u vlasništvu 44-godišnjaka iz Šimuna u kojoj je izgorjela staja i oko 200 bala sijena, a potom na predjelu Kalinac iznad Šimuna podmetnuo još jedan požar na staji u vlasništvu 59-godišnjaka iz Šimuna. U staji je izgorjelo 250 bala sijena. Šteta je procijenjena na oko 50.000 kuna.

– Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je mladić izazvane požare sam prijavljivao vatrogascima te se uključivao u gašenje – istakli su tada iz policije.

– Što se tiče sigurnosti kada su požari u pitanju, mi se pripremamo s interventnom policijom vezano uz evakuaciju, tako da turisti mogu biti mirni i sigurni na svojim plažama – rekao je Dominić.

>>Vatru počinju paliti iz užitka, poslije iz bezobzirne osvete

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije