OTMICA ILI BIJEG

Vanja Kuluz: Moja sestra Nina neće vratiti sinčića ocu nasilniku!

Nina (1)
Obiteljski album
22.07.2011.
u 12:00

Danas bi Nina trebala predati sina njegovu ocu od kojega je pobjegla. Sud slučaj tretira kao otmicu. Nema dokaza o zlostavljanju

Nina Kuluz sa svojim je 21-mjesečnim sinom Cesareom otputovala iz Splita. Danas neće postupiti po odluci splitskog Općinskog suda i predati dijete njegovu ocu, talijanskom državljaninu Alessandru Avenatiju. Naloženo joj je da dječaka osobno odvede u Italiju, međutim Nina je odlučila da sudsku odluku neće poslušati.

– Moja sestra Nina s djetetom se sklonila izvan Splita i čeka odluku Županijskog suda kojem smo se žalili na presudu. Nije otišla u Italiju i dijete neće predati ocu! Ne možete do nje – rekla nam je Vanja Kuluz, Ninina sestra.

Splitski je sud presudio da mora izručiti dijete tretirajući slučaj kao otmicu. Nina je sa sinom pobjegla iz Italije jer ju je, kako je tvrdila na sudu, nevjenčani suprug, Cesareov otac, za kojeg tvrdi da je alkoholičar, zlostavljao.

Pomogao joj konzulat

Međutim, njezinom iskazu sutkinja nije povjerovala. Nema materijalnih dokaza o zlostavljanju niti o ovisnosti njezina partnera te je, s obzirom na to da je Nina dijete dovela u Hrvatsku bez suglasnosti drugog roditelja, slučaj tretiran kao otmica. Pozivajući se na Međunarodnu konvenciju o građanskopravnim aspektima otmice djece, naloženo joj je da dijete vrati u Torino.

– Nije točno da Nina nije prijavljivala policiji nasilnog partnera. Zvala je talijansku policiju, a oni bi došli i rekli joj da čovjek u svojoj kući može raditi što hoće. On je biznismen, ima novca, veze i poznanstva. Skrio joj je i putovnicu. Što joj je preostalo?! Naš konzulat joj je izdao dokumente i pomogao joj u bijegu, a sada naš sud traži da dijete vrati ocu nasilniku – tvrdi sestra Vanja.

Apsurdno joj je što se slučaj tretira kao otmica kada je Nina, čim je došla u Hrvatsku, nazvala djetetova oca i javila mu da su u Splitu.

Pokucao im Interpol

– Bila sam uz nju, on je plakao s druge strane, obećavao da će se promijeniti i molio je da se vrati. Rekla mu je da neće jer mu ne vjeruje, ali mu je kazala da može doći vidjeti sina kada god hoće. Dva dana nakon toga nama je na vrata zakucao Interpol jer je on prijavio da ne zna gdje mu je sin. To je takav čovjek. Ako on dobije Cesarea, Nina strahuje da ga nikada više neće vidjeti – kaže Vanja.

Obratile su se medijima jer se nadaju da bi se u Hrvatskoj mogao naći netko tko će zaštititi pravo majke da živi s djetetom kojemu je samo 21 mjesec, koje još doji i vrlo su vezani. Takvu je preporuku dao i splitski Centar za socijalnu skrb.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije