SRAMOTNO

Vandali uništili 11 postaja Križnog puta kod Mostara

Hum
Zoran Grizelj
02.03.2011.
u 08:38

Reakcije na devastaciju Križnog puta na brdu Hum su žestoke, a očekuje se brza i učinkovita reakcija policije HNŽ-a

Za sada nepoznati vandali uništili su postaje na Križnom putu na brdu Hum iznad Mostara. Ukupno je devastirano jedanaest križnih postaja od njih četrnaest, a ovaj događaj još jednom je Mostar doveo na prve stranice crne kronike. Križevi su uništeni, njihovi dijelovi su razbacani po brdu, a neki su i okrenuti naopako. Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić osudio je skrnavljenje postaja Križnog puta.

- Tražim od policije žurnu akciju kako bi se počinitelji ovog vandalskog čina što prije priveli i primjereno kaznili. Očigledno je kako postoje mračne snage koje žele ponovno Mostar staviti na prve stranice crne kronike - istaknuo je gradonačelnik Bešlić. Treba reći da je sve Hrvate katolike u Mostaru ovaj događaj duboko pogodio, te ih vratio u neke godine kojih se nitko normalan ne želi sjećati ili se vratiti u njih. Napetosti u gradu na Neretvi se ponovno osjete i svakako će trebati puno vremena kako bi se ovaj događaj zaboravio.

Svi se nadaju kako će policija pronaći počinitelje te ih sukladno zakonskim propisima kazniti za ovaj čin mržnje. Inače, Mostar je već nekoliko dana poprište rata pojedinih skupina, a tijekom kojeg su ispisane brojne poruke mržnje prema svim narodima koji žive na ovim prostorima. Prije nekoliko dana grafitima je devastiran i spomenik hrvatskim braniteljima pred Hrvatskim domom “Herceg Stjepan Kosača”, a događaj na Humu je samo nastavak vandalizma, mržnje i huliganstva koji se po tko zna koji put ponovo događa u Mostaru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?