BIVŠI TRENER

Vaha: Od PSG-A se očekuje čak i finale, plavi mogu biti hit

'Bordeaux\'s French defender Michael Ciani (C) vies with Paris Saint-Germain\'s Argentinian midfielder Javier Pastore (R) during the French L1 football match Paris Saint-Germain (PSG) vs Girondins de
Foto: 'JACQUES DEMARTHON'
1/4
31.08.2012.
u 10:50

Parižani su ovoga ljeta u pojačanja uložili čak 140 milijuna eura, najviše od svih u Europi!

Paris St. Germaine posljednji put je u Ligi prvaka bio 2004. godine, kada je na njegovoj klupi sjedio Vahid Halilhodžić. I tada je PSG igrao protiv Porta, na Parku prinčeva pobijedio 2:0, u Portu remizirao 0:0. Vaha je osvojio pet bodova u skupini i bio posljednji, iza Chelsea, Porta i moskovskog CSKA.

Očekivanja su velika

- Skupina je mogla biti mnogo teža za Dinamo. PSG i Porto nameću se kao favoriti, a Dinamo bi, nakon prošlogodišnjega iskustva, mogao osvojiti poneki bod. Makar, i jedan bio bi uspjeh. Premda, tko zna, ako je ciparski Apoel mogao proći skupinu, zašto to ne bi mogao i Dinamo! Bio bi to veličanstven pothvat - kazao nam je Vahid Halilhodžić.

>>Mamić o ždrijebu: Ovo je spektakularno!

>>Dinamo u skupini protiv Porta, kijevskog Dinama i PSG-a!

Kakav je danas PSG u usporedbi s onom momčadi iz vašega vremena?

- Uložili su golem novac i očekivanja su velika. Ne samo da moraju proći skupinu, nego čak doći do finala, toliko su ambiciozni. U ovom trenutku forma Parižana nije vrhunska što i nije čudno jer došlo je mnogo novih igrača i nije bilo vremena za uigravanje. Velike zvijezde ne znače i da je momčad prava i da će igrati briljantno, jer se i ne poznaju dovoljno dobro, nema još automatizama u igri - dodaje Halilhodžić.

Moura dolazi u siječnju

Paris SG ovoga je ljeta u pojačanja uložio čak 140 milijuna eura, po čemu je europski rekorder. Jedan za drugim stizali su Urugvajac Lavezzi iz Napolija, Brazilac Thiago Silva i Šveđanin Ibrahimović iz Milana, dok će se 19-godišnji brazilski majstor Lucas Moura, za kojega su Sao Paolu platili 40 milijuna eura, priključiti u siječnju.

Parižani su ovoga ljeta bili u igri i za Luku Modrića (špekuliralo se i s 45 milijuna eura), no naš reprezentativac u startu je odbio mogućnost dolaska izabravši Real Madrid.

Parižane vodi Carlo Ancelotti, prvak Europe s Milanom (2003. i 2007.) od kojega se očekuje osvajanje naslova prvaka, prvi put nakon 1994. godine. U prošloj sezoni najbogatiji je francuski klub izgubio utrku za naslov prvaka sa siromašnim Montpellierom. Novu takvu pogrešku katarski vlasnici ne bi oprostili slavnome Talijanu...

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije