Nastavak istrage

V. Cetinski i pomagači prali novac od malverzacija nekretninama

vinka cetinski (1)
Duško Marušić/Pixsell
Autori: sk/VLM, luc
03.10.2011.
u 12:37

Neslužbeno se doznaje da je jedan od njih Matteo Cetinski, mlađi sin Vinke Cetinski, a drugo dvoje članovi obitelji Hrvatin i Sorgo.

U nastavku istrage protiv Vinke Cetinski i još pet osoba zbog malverzacija prilikom kupnje zemljišta za poduzetnika Danka Končara policija je utvrdila da su optuženici protupravno stečena 73 milijuna kuna, novac za koji su znali da su ga protupravno pribavili članovi njihovih obitelji,  od 2007. do lani ulagali u banke i različitu imovinu kako bi prikrili njegov pravi izvor, u čemu im je, sumnja policija, pomagalo i troje članova obitelji.

Policijski službenici Policijske uprave istarske utvrdili su da su dosad prijavljene osobe iz Rovinja (64-godišnjakinja, 64-godišnjak, 50-godišnjak, 27-godišnjak, 42-godišnjak, 39-godišnjakinja), protiv kojih se kod Županijskog suda u Puli vodi istraga zbog kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti, zajedno s članovima svojih obitelji, 38-godišnjakom iz Zagreba, 48-godišnjakinjom iz Rovinja i 69-godišnjakom iz Rovinja, počinili kazneno djelo pranja novca.

Neslužbeno se doznaje da je jedan od njih Matteo Cetinski, mlađi sin Vinke Cetinski, a drugo dvoje članovi obitelji Hrvatin i Sorgo.

Inače, na temelju utvrđenog u obradi, Županijsko državno odvjetništvo u Puli podnijelo je zahtjev za proširenje istrage protiv devet osoba.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije