šteta se zbraja

Uzrok požara u Bihaću - eksplodirala plinska boca?

Požar u Kantonalnoj bolnici Bihać (1)
Dnevni Avaz
27.07.2013.
u 09:58

Šteta se tek procjenjuje, a iznos za obnovu bit će puno veći od 2 milijuna konvertibilnih maraka, koliko je dosad obećano

Prema prvim informacijama, uzrok velikog požara bolnice u Bihaću su dotrajale elektroinstalacije. Plamen je zahvatio plinske boce smještene u potkrovlju, a eksplozije su dodatno otežale akciju spašavanja i gašenja vatre, prenosi Aljazeera.

Šteta se tek procjenjuje, a iznos za obnovu bit će puno veći od 2 milijuna konvertibilnih maraka, koliko je dosad obećano, prenosi Klix.ba. Prema riječima direktora Kantonalne bolnice u Bihaću, Hajrudina dr. Havića stradalo je više odjela, operacijskih sala, opreme, liftova, ostalo se bez dijagnostike. Na pitanje novinara da li će dva milijuna maraka, koliko je do sada obećano, biti dovoljno za sanaciju štete, ustvrdio je da to sigurno nije dovoljno, te da misli kako će se raditi o cifri koja bi mogla biti i do deset puta veća od ta dva milijuna.

Oko 200 pacijenata i kompletno osoblje Kantonalne bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću dobro su i zbrinuti i nalaze se u dijelovima bolnice koji nisu bili zahvaćeni požarom.

- Pomoć u hitnim slučajevima, ipak bi trebala da bude adekvatnija - kazao je dr. Havić.

Pomoć je uime Hrvatske ponudio ministar zdravstva Rajko Ostojić, a hitni slučajevi bit će smješteni u Opću bolnicu u Karlovcu.

- Vijeće Ministara Bosne i Hercegovine pomoći će bolnicu sa 100.000 km. Nekoliko kantona u Federaciji Bosne i Hercegovine obećalo je pomoć, kao i susjedna Hrvatska. Ministar zdravstva te zemlje Rajko Ostojić ponudio je svu potrebnu zdravstvenu podršku. Ugroženi pacijenti, ako za to bude potrebe, bit će smješteni u Opću bolnicu u Karlovcu - kaže Hamdija Lipovača, premijer USK.

>>U Bihaću izgorjela bolnica! Evakuirali oko 400 pacijenata

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije