Orašje

Uz rad do razvoja općine

Sjednica
24.10.2012.
u 10:31

Usvojena je strategija razvoja općine, otvoren je Centar poduzetništva...

U sklopu sadržaja obilježavanja Dana općine Orašje 23. listopada u spomen na poginule branitelje izaslanstva udruga iz Domovinskoga rata, općinska i županijska, te stranačka izaslanstva, položili su vijence uz središnje spomen-obilježje u Vidovicama i Orašju. Održana je potom svečana sjednica Općinskoga vijeća Orašje. Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskoga vijeća Antun Mikić.

Nastavak projekata

Prigodne su riječi za Dan općine Orašje uputili gradonačelnik općine Orašje Đuro Topić, predsjednik Vlade Posavske županije mr. sc. Marijan Oršolić, generalni konzul RH u BiH (Tuzla) Josip Juras te gradonačelnik Garešnice Velimir Žunac.

- Svjedoci smo zamršenog stanja u zemlji, ekonomske krize, političkog nadmudrivanja u kojem je običan čovjek ponekad zbunjen, no unatoč svemu mi smo u Općinskome vijeću donosili odluke temeljene na zakonu i uvijek ograničene financijskim mogućnostima. Nadam se da je Vijeće u proteklom mandatu doprinijelo stupnju povećanje demokracije i da će novi saziv nastaviti tamo gdje smo stali - kazao je predsjednik OV Orašje Mikić. Načelnik Topić se osvrnuo na proteklu godinu u kojoj je općina, unatoč ekonomskoj krizi, ostvarila značajne projekte.

– Usvojili smo strategiju razvitka općine, master plan turističkog razvitka općine, otvorili Centar poduzetništva, investirali u poduzetničku zonu. Najveći nam je izazov gospodarski razvitak općine te poticanje komparativne prednosti našeg područja - poljoprivrede. Nastavljamo projekte vodoopskrbe te projekte obnove vodozaštitnih objekata (savski nasip i rekonstrukcija korita rijeke Tolise) uz potporu županijske Vlade - kazao je načelnik Topić.

Prigodne je riječi čestitanja za Dan općine uputio i predsjednik Vlade Posavske županije Marijan Oršolić.

Prepoznatljiva sredina

- Današnji dan simbolizira otpor, borbu i želju za napretkom. Samo zajedničkim radom stvoriti prepoznatljivost i ovu sredinu pretvoriti u prosperitetnu sredinu budućnosti u kojoj će mladi pronalaziti svoju svrhu i doprinositi njenom napretku - kazao je Oršolić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?