AKCIJA ALBA-e

Uz prometnice u Ljubuškom skupljeno 400 vreća smeća

Plastika
Marija Lovrenc/VLM
08.06.2011.
u 10:34

Financiranje ovog proljetnog čišćenja u cijelosti je preuzela ALBA na sebe a u akciji prikupljanja otpada su bili uključene i plaćene socijalno ugrožene osobe iz općine Ljubuški.

ALBA u Ljubuškom je završila proljetnu akciju prikupljanja sitnog otpada uz prometnice. Ovaj put se otpad prikupljalo uz regionalnu prometnicu Ljubuški - Grude. Cilj je bio da se prikupe odbačene staklenke, plastične boce te sve ostale vrste različitog otpada što ga nesavjesni pojedinci iz automobila izbacuju uz same prometnice i tako zagađuju okoliš.


Akcija prikupljanje otpada uz regionalne prometnice u Ljubuškom trajala je 12 dana a prikupljeno je preko 400 velikih vreća otpada. Osim pravca Ljubuški – Grude otpad se prikupljao uz prometnice: Ljubuški – Čitluk, Ljubuški – Metković te Ljubuški – Crveni Grm.


Financiranje ovog proljetnog čišćenja u cijelosti je preuzela ALBA na sebe a u akciji prikupljanja otpada su bili uključene i plaćene socijalno ugrožene osobe iz općine Ljubuški.


- Ovu ekološku akciju prikupljanja otpada uz prometnice ćemo ponoviti u jesen a ujedno se nadamo da ćemo potaknuti ljude da svoj otpad odlažu u za to predviđene kante - kaže direktor ALBA-e  Vlado Jerkić. Inače za sve ljepši okoliš Ljubuškog je zaslužna i općina Ljubuški koja je prepoznala da redovito uklanjanje divljih deponija u suradnji sa ALBA-om doprinosi boljoj kvaliteti življenja i zaštiti okoliša.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?