Predškolska dob

Uvođenjem jaslica vrtić u Orašju proširuje svoje kapacitete

Vrtić
11.01.2013.
u 10:23

Odžački dječji vrtić nosi ime po talijanskoj humanitarki

U Posavskoj županiji funkcioniraju tri dječja vrtića u tri općinska središta PŽ-a, Orašju, Domaljevcu i Odžaku. Njima je povjereno na čuvanje i edukaciju više od 150 djevojčica i dječaka predškolske dobi.

Veći interes


U sva tri vrtića cijena cjelodnevnog boravka je ista, u mjesečnom iznosu 140 KM. Manji iznos od 120 KM predviđen je za roditelje djece školske dobi, a za treće dijete u oraškom vrtiću boravak je besplatan. Vrtić Pčelica u Orašju odavno je potvrdio svoju opravdanost. Godinama je puno veći interes roditelja za upis njihove djece u vrtić nego su to mogućnosti smještaja. Iz tih razloga vrtić je proširen dijelom namijenjenim za najmlađe. Danas je u oraškom vrtiću upisano 60 mališana te još 20-ak u igraonici, a od prvog srpnja otvara se i dograđeni dio vrtića za djecu jasličke dobi - doznajemo od ravnateljice Kristine Dominković. Vrtić u Domaljevcu je otvorio svoja vrata za svoje najmlađe mještane prošle godine. - Prva inicijalna sredstva za gradnju objekta u iznosu od 100.000 dolara doznačena su preko Federalnog ministarstva obrazovanja, zatim preko OPEC-a fonda, te uz potporu županijskog ministarstva i općine, završena je jedna faza gradnje vrtića u kojoj je također vrijedna bila i potpora Vlade RH. Dosadašnja vrijednost projekta je oko pola milijuna KM - objašnjava Miroslav Lucić iz općinskog poglavarstva.

Cjelodnevni boravak


Nada Hadžihaskić, ravnateljica vrtića, ističe da je upisano oko 25 djece u cjelodnevni boravak, ali kapaciteta ima za još toliko mališana. Odžački dječji vrtić “Paola Cerueto” nosi ime po talijanskoj humanitarki koja je u misiji pomoći posavskome kraju u jednom od dolazaka, nažalost, u prometnoj nesreći izgubila život. Vrtić iz Odžaka iznikao je iz pepela, a danas je vrtić drugi dom i moderno uređena ustanova za 50-ak mališana općine Odžak. Ravnateljica Kata Erceg-Dujak objašnjava da vrtić ima sve potrebne prostorije za radm a izlaze u susret i zaposlenim roditeljima koji imaju školarce.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?