Intervju

Uvođenje ‘diferencirane’
stope PDV-a bilo bi kontraproduktivno

Edita Đapo
14.01.2013.
u 10:14

Dva su problema dovela do privremenog financiranja, jedan je funkcioniranje institucija, a drugi je otplata vanjskog duga

Vrlo brzo nakon imenovanja za zamjenicu ministra financija i trezora Edita Đapo morala je preuzeti vodeću ulogu u ovom resoru jer je ministar Nikola Špirić doživio tešku prometnu nesreću. Doministrica Đapo se za Večernji list osvrnula na ključne financijske izazove u ovoj godini.

• Kakvi su rezultati prošlogodišnjih mjera štednje u državnom proračunu i kakve rezultate u tom pogledu očekujete u ovoj godini?

- Vijeće ministara BiH je u 2012. godini pokazalo opredijeljenost za reforme i uštede po osnovi plaća, naknada za odvojeni život, topli obrok, regres, troškove goriva, reprezentacije, troškova telefona i slično. Osim ovih ušteda, bilo je i ograničeno zapošljavanje i s ovim mjerama će se nastaviti i u sljedećem razdoblju. Kao rezultat usvojenih politika i zakona i podzakonskih akata, bile su planirane uštede u 2012. godini u ukupnom iznosu od 37,6 milijuna KM. Dakle, ovo su bile planirane uštede i smatramo da će u cijelosti biti i ostvarene, što će se moći utvrditi nakon izrade izvješća o izvršenju proračuna za 2012. godinu.

Ostatak intervjua pročitajte u današnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?