ZHŽ

Uvažene žalbe branitelja, slijedi novi natječaj za stanove

\'24.11.2010.,Sarengradska 1, Zagreb - Zgrada u kojoj se nalaze dvije tvrtke Ive Sanadera, Alia Savjetovanje i Perbujac d.o.o. Photo: Antonio Bronic/ PIXSELL\'
Antonio Bronić/PIXSELL
26.03.2011.
u 12:35

Već trinaestero branitelja je dobilo pozitivna rješenja Županijskog suda

Prilikom dodjele stanova za braniteljsku populaciju u Zapadnohercegovačkoj županiji bilo je određenih nepravilnosti zbog čega je ukupno 13 branitelja dobilo pozitivna rješenje od Županijskog suda u kojima se uvažava njihova žalba.

Pravo žalbe

Radi se o braniteljima s područja cijele županije, a dvije najnovije pozitivne žalbe odnose se na branitelje iz Posušja koji su također ukazali na nepravilnosti prilikom dodjele. Kako doznajemo iz Vlade Zapadnohercegovačke županije, nakon ovog obje strane imaju pravo na žalbu, tako da će se čekati drugostupanjska presuda u ovom slučaju. Međutim, Vlada je, kako ističe premijer Zdenko Ćosić, u ovom slučaju zadužila Povjerenstvo koje je bilo zaduženo za dodjelu stanova da sudjeluje na sudskim raspravama po ovom pitanju. “Treba sačekati kraj pravne procedure, kako bismo vidjeli što ćemo dalje i kako će se sve ovo oko dodjele stanova braniteljskoj populaciji razriješiti”, kazao je Ćosić istaknuvši kako ne treba donositi prerano zaključke što će dalje biti. Ako branitelji koji su se žalili dobiju ovu pravnu bitku, logičan slijed događaja je poništenje natječaja kojim su stanovi već podijeljeni, te raspisivanje novoga, međutim član Povjerenstva za dodjelu stanova Ljubo Tomić kaže kako ne vjeruje da će doći do raspisivanja novog natječaja. “ Po meni je logično da se vidi tko je i ako je bio u sukobu interesa od članova povjerenstva, te da se sastavi novo povjerenstvo te da ono pregleda dokumentaciju i da utvrdi jeli došlo po pogrešaka”, kazao je Tomić.

Neuseljeni stanovi

Ističe kako, prema njegovu mišljenju, nema ništa sporno, jer su, kaže, radili po pravilniku koji su izradile same udruge proistekle iz Domovinskog rata s područja ove županije. U svakom slučaju problemi oko dodjele stanova u ovoj županiji se nastavljaju i nakon podjele ključeva te je, izgleda, upitno hoće li u tim stanovima ikada itko živjeti. Naime, iako su ključevi podijeljeni još prošle godine, a zgrade završene prije nekoliko godina tek su rijetki stanovi useljeni. To nam je potvrdio i sam Tomić. “Skoro čitave zgrade su prazne, tek poneki stan je useljen”, kazao je Tomić. Ističe da su stanovi koji su useljeni sigurni, odnosno da oni neće biti iseljeni, budući da se nad tim stanovima ne vode žalbe i sudski postupci. Podsjetimo oko raspodjele stanova braniteljskoj populaciji koplja su se lomila dugo godina, kako bi sve bilo što transparentnije te stanovi podijeljeni pravedno, bivši ministar branitelja ZHŽ-a Viktor Kvesić je izradu pravilnika za dodjelu prepustio udrugama.

Ključne riječi

Komentara 1

CI
cinbenik
15:59 26.03.2011.

Tako isto su napravljeni i nisu podijeljeni stanovi braniteljima iz B.Broda,Dervente,B.Samcu,Gradacca,Tuzle,Doboja,Brckog,a vjerujem da je tako i u Sarajevu,Konjicu...........................................Ko bi rekao da i medju braniteljima ima toliko razlike,a bilo je i u ratu.Neki su primali dobre place citavo vrijeme rata,neki dioo rata,a neki nisu nikako ali nema veze sve je to za Hrvatski narod pa nema razlike.Sada se Dodik zalaze da se ispravi nepravda,pa ce ovim u Posusju i okolini sve uduplati a za to imaju i podrsku HDZea

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?