Mostar

Utemeljen krizni stožer ministarstva zdravstva HNŽ

Mladen Bošković
10.07.2012.
u 11:06

Predsjedatelj Kriznog stožera je ministar prim. dr. Mladen Bošković

Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) utemeljilo je ovih dana, u skladu sa Zakonom o zdravstvenoj zaštiti FBiH, Krizni stožer za slučajeve većih incidentnih situacija. Stožer djeluje kada nije proglašeno stanje prirodne i druge nesreće, odnosno kada postoje događaji koji predstavljaju ozbiljnu prijetnju po zdravlje ljudi, te uzrokuju ili bi mogli uzrokovati veći broj žrtava koje nije moguće zbrinuti redovnom organizacijom rada zdravstvenih ustanova i privatnih zdravstvenih radnika, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Predsjedatelj Kriznog stožera je ministar prim. dr. Mladen Bošković, a za članove su imenovani Jadranko Burić, član Stožera civilne zaštite HNŽ-a, dr. Davor Pehar, ravnatelj Doma zdravlja Mostar, prof. dr. sc. Ivan Vasilj, pomoćnik ministra, Huso Morić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo, prim. dr. Zlatko Guzin, ravnatelj RMC-a Mostar, te prim. dr. Ružica Biloš iz KB Mostar (CUM).

Zadaća Kriznog stožera je da u većim incidentnim situacijama upravlja i koordinira radom zdravstvenih ustanova i privatnih zdravstvenih radnika sve do trenutka kada nadležna tijela Županije proglase stanje prirodne i druge nesreće, kada ulogu upravljanja akcijama zaštite i spašavanja preuzima Županijski stožer civilne zaštite. Poseban naglasak stavljen je na preventivnu ulogu s ciljem sprečavanja i ublažavanja posljedica na zdravlje ljudi kod većih incidentnih situacija, te je Krizni stožer već poduzeo aktivnosti oko utvrđivanjem preventivnih mjera u skladu s vjerojatnim opasnostima na terenu, te pripremi planova pripravnosti za moguće krizne situacije, navodi se u priopćenju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?