Sjednica

Usvojena odluka o proglašenju stanja prirodne i druge nesreće

Požari
03.09.2012.
u 14:09

Zaključeno je da je stanje prouzročeno požarima iznimno teško i složeno

Stožer Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) danas je održao sjednicu na kojoj je analizirano stanje vezano za požare na području Županije. Na sjednici je usvojena odluka kojom se Vladi HNŽ-a predlaže da na sjednici koja je zakazana za utorak, 4. rujna, proglasi stanje prirodne i druge nesreće za područje HNŽ-a.

U izjavi za Fenu glasnogovornik Stožera civilne zaštite HNŽ-a Pero Ćiro Pavlović kazao je kako je spomenutu odluku Stožer civilne zaštite donio na temelju prikupljenih informacija od općinskih centara Civilne zaštite i Službe civilne zaštite Grada Mostara, pa je  zaključeno da je stanje prouzročeno požarima iznimno teško i složeno.

 \"Najteže je na području općine Konjic, gdje je požar aktivan na području Boračkog jezera, Boračke drage i platoa Kiser, gdje djeluje i helikopter upućen iz Republike Turske.

 Dosta je ozbiljno stanje na području Grada Mostara, posebno na području Rujišta, gdje je požar i dalje aktivan. Mostarski vatrogasci imali su više intervencija na području Željuše, Donjih i Gornjih Vrapčića te na Bišća Polja. Ovi požari su uspješno lokalizirani\", kazao je Pavlović.

Po njegovim riječima, situacija je trenutno bolja na području općine Jablanica, na dijelu Glogošnice i Šarice, ali je požar i dalje aktivan  na području planinskog masiva Prenj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?