Vlada Federacije BiH

Usvojena Informacija o projektu Energetske efikasnosti za FBiH

04.05.2017.
u 11:40

Vlada Federacije BiH danas je, u nastavku 100. sjednice, usvojila informaciju o realiziranih aktivnostima Implementacione jedinice Projekta “Energetska efikasnost u Bosni i Hercegovini” za Federaciju Bosne i Hercegovine za razdoblje 1.1. - 31.3.2017. godine.

Razvojni cilj tog projekta je pokazivanje prednosti poboljšanja energetske efikasnosti· u objektima javnog sektora i podržavanje razvoja prilagodljivih modela financiranja energetske efikasnosti. Projekat se sastoji od tri komponente: ulaganja, podrške razvoju održivih mehanizama financiranja i izgradnju kapaciteta, te upravljanja.

Tijekom izvještajnog perioda izvršena je primopredaja realiziranih građevinskih radova na ukupno 17 javnih objekata, od čega sedam u Hercegovačko-neretvanskoj, a po pet u Zeničko-dobojskoj i Unsko-sanskoj županiji.

U dosadašnjem dijelu projekta ukupno je potrošeno 13.283.810 KM, od čega u prva tri mjeseca 2017. godine 2.391.324 KM.

Inače, Upravni odbor Projekta je krajem prosinca prošle godine definirao listu od 23 projekta na kojima će biti implementirane mjere za energetsku efikasnost  tijekom 2017. godine, od kojih je pet od federalnog značaja.

O UTROŠKU SREDSTAVA ZA SUFINANCIRANJE IZGRADNJE I REKONSTRUKCIJE VODOVODA I KANALIZACIJE 

Vlada FBiH prihvatila je informaciju Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva o statusu realizacije Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava na poziciji „Sudjelovanju Vlade Federacije BiH u sufinanciranju projekata županija i lokalnih zajednica - izgradnja i rekonstrukcija vodovoda i kanalizacije“.

Ovo ministarstvo, Grad Mostar i Agencija za vodno područje Jadranskog mora Mostar su zaduženi da, u svrhu namjenskog utroška preostalih sredstava Proračuna Federacije iz 2008. godine u iznosu od 267.556,59 KM, potpišu Aneks broj 8. za produženje Ugovora o namjenskom prijenosu sredstava od 25.7.2008. do 31.12.2017. godine.

 AKTIVNOSTI NA PREVENCIJI I SUZBIJANJU MALOLJETNIČKE DELINKVENCIJE 

Federalna vlada danas je prihvatila informaciju Federalnog ministarstva unutarnjih poslova o aktivnostima u vezi s prevencijom i suzbijanjem maloljetničke delinkvencije koju provodi ovo ministarstvo uz podršku UNICEF-a u okviru projektnog dokumenta Pravda za djecu 2013.-2017. godina. Aktivnosti UNICEF-a i resornog ministarstva odnose se na pravilnu i zakonitu primjenu Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u kaznenom postupku i Pravilnika o primjeni mjere policijsko upozorenje.

Ovim aktivnostima je, između ostalog, predviđena adekvatna priprema organa uprave i drugih pravnih osoba, te obuka policijskih službenika i drugih u vezi sa izricanjem mjere policijskog upozorenja, i to kroz specijalističke obuke za policijske službenike, organiziranje multisektorskih radionica, koordinaciju aktivnosti sa županijskim ministarstvima, te kontinuiranu analizu stanja iz oblasti maloljetničke delinkvencije.

Vlada FBiH je zadužila Federalno ministarstvo unutarnjih poslova da nastavi suradnju sa UNICEF/om i drugim međunarodnim institucijama s ciljem prevencije i suzbijanja maloljetničke delikvencije.

Nastavak 100. sjednice Vlade FBiH završen je u 11.15 sati, priopćeno je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?