VLADA PŽ-a

Usuglašavanje oko uspostave vlasti u Posavini još traje

skupstina
VL FOTO
28.01.2011.
u 08:05

Okupili su se zastupnici HDZ BiH, HDZ 1990, SDA, SBiH, HSP BiH, HSS NHI, Posavske stranke, SDP-a i SBB-a

Na poziv predsjednika Skupštine Županije Posavske Zvonke Miškovića održan je sastanak svih devet stranaka koje su ušle u najviše županijsko zakonodavno tijelo - Skupštinu ove županije.

Dobro ozračje

U zgradi Skupštine u Domaljevcu okupili su se zastupnici HDZ-a BiH, HDZ-a 1990, SDA, Stranke za
BiH, HSP-a BiH, HSS-NHI-ja, Posavske stranke, SDP-a i Saveza za bolju budućnost. Dvije točke dnevnog reda okupile su ukupno 21 zastupnika županijske Skupštine, a to su uspostava nove zakonodavne vlasti u Županiji Posavskoj i odluka o financiranju Županije Posavske za razdoblje siječanj-ožujak 2011. godine. 
-Moram istaknuti da je sastanak protekao u dobrom ozračju, a na poziv su se odazvali predstavnici svih devet političkih stranaka. Želim naglasiti da je 17-18 vijećnika bilo za to da se provedba izbornih rezultata odgodi za sljedećih mjesec-dva dana dok se sve stranke ne usuglase oko uspostave izvršne vlasti.

Važnost odluke

Kad je u pitanju druga točka i odluka o privremenom financiranju za razdoblje siječanj-ožujak, tražen je materijal koji to pojašnjava kako bi se na stranačkim tijelima opredijelili podržavaju li je ili ne, kazao je Mišković. - Županijska Skupština, smatra Mišković, treba donositi odluke na dobrobit našeg kraja, a upravo je ona takve prirode i vrlo važna za žitelje ovog kraja jer se njome omogućava financiranje svih koji su na proračunu Županije Posavske, a takvih je oko tisuću osoba. Radi se o financiranju policije, zdravstva, školstva i svih ostalih proračunskih korisnika. Nadam se da će ovu odluku podržati 90% zastupnika, ali ukoliko bude novih prijedloga i zamjerki, mislim da će u ponedjeljak biti sve jasno po pitanju ove odluke, zaključio je predsjednik Skupštine Županije Posavske i time nagovijestio moguće skupštinsko zasjedanje 31. siječnja, ocjenjujući sastanak korak bliže prema skupštinskoj sjednici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?