Zločin

Usmrtio djeda hicem u glavu pa tijelo skrio u kući rođaka

Pucanj
13.01.2013.
u 11:30

Ubojica starca Ismeta Fetića je njegov 23-godišnji unuk Ibrahim Fetić iz Vareša

Županijska tužiteljica ZDŽ-a Adina Karadža zatražila je jednomjesečni pritvor za Ibrahima Fetića, (1989.) iz Vareša, nakon priznanja da je 30. listopada ove godine izvršio ubojstvo svog djeda 65-godišnjeg Ismeta Fetića. Sumnja se da je u pitanju koristoljublje, odnosno da je zločinu prethodila pljačka.

Priznao zločin

Prema utvrđenom činjeničnom stanju i priznanja ubojice, nesretnog starca je ubio njegov 23-godišnji unuk i njegovo tijelo sakrio u kuću rođaka, koji privremeno boravi u inozemstvu. Odmah nakon nestanka nastradalog starca unuk je prilikom prijave policiji kazao da se djed vjerojatno vratio u inozemstvo, točnije u Njemačku. Ipak, nakon pronalaska tijela, ubojica je pred policijskim inspektorima i dežurnim županijskim tužiteljem Adinom Karadža priznao izvršenje brutalnog ubojstva. Tijelo ubijenog starca je u raspadajućem stanju pronađeno u petak ujutro u jednoj kući u mjestu Budoželje kod Vareša, a istražitelji su utvrdili da se ubojstvo dogodilo krajem listopada prošle godine, kada je prijavljen nestanak Ismeta Fetića. Prema činenjičnim okolnostima, mladić je ubio djeda hicem iz automatske puške u predjelu potiljka i odmah njegovo tijelo sakrio u kuću rođaka koji rade u inozemstvu.

Upucao ga u glavu

Ubrzo nakon pronalaska tijela nesretnog starca policija je u vezu s ovim ubojstvom dovela njegovog unuka Ibrahima Fetića, koji je nakon predočenih dokaza rekao da je on izvršitelj brutalnog ubojstva. Po nalogu tužitelja, obdukcija tijela ubijenog starca obavljena u prosekturi Gradskih grobalja u Visokom, tijekom koje je utvrđeno da je smrt nastupila trenutno uslijed ranjavanja vatrenim oružjem u predjelu glave. Zatraženo je od suca za prethodni postupak da mu se do okončanja istražnog postupka produži pritvor u skladu sa zakonskim uvjetima. Istraga traje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije