MUP PODNIO IZVJEŠĆE

Uskoro optužnica protiv bivšeg ministra Čambera i još 3 osobe

Čamber
Velimir Begić
10.01.2011.
u 17:04

Čamber je osumnjičen da je propustio izvršiti dužni nadzor nad radom Povjerenstva čime je počinio kazneno djelo iz čl. 387. KZ-a FBiH (Nesavjestan rad u službi)

Sektor kriminalističke policije MUP-a ŽZH podnio je Županijskom tužiteljstvu izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv četiri osobe, koje su osumnjičene za izvršenje različitih koruptivnih kaznenih djela. Izviješće o počinjenom kaznenom djelu podneseno je protiv bivšeg županijskog ministra prosvjete, znanosti, kulture i športa Vjekoslava Čambera (35) iz Posušja, te protiv članova Povjerenstva za prijem, otvaranje i vrednovanje ponuda za nabavku školskog namještaja i opreme za učionice Osnovnih škola ŽZH (u daljnjem tekstu: Povjerenstva) M.M. (44) iz Ljubuškog, J.P. (30) iz Uzarića, općina Široki Brijeg i M.Š. (34) iz Međugorja.

Naime, provjeravajući informaciju koja se nalazi u Izviješću o obavljenoj reviziji financijskih izviješća proračuna ŽZH za 2009. godinu istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a utvrdili su da je Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa za nabavku školskog namještaja za učionice osnovnih škola na području Županije provelo konkurentski zahtjev za dostavljanje ponuda (za koji je utrošen iznos od 70.163,73 KM) bez dodatne obavijesti u Službenom glasniku BiH, što je suprotno odredbama Zakona o javnim nabavama BiH, kojim je definirano da se za nabave roba čija je procijenjena vrijednost jednaka ili iznad 50.000 KM primjenjuje otvoreni postupak.

Članovi Povjerenstva M.M. (44), J.P. (30) i M.Š. (34) osumnjičeni su da su na opisani način počinili kazneno djelo iz čl. 383. st. 1. KZ-a FBiH u svezi s kaznenim djelom iz čl. 241 KZ-a FBiH (kazneno djelo zlouporabe položaja ili ovlasti, u svezi s kaznenim djelom povreda ravnopravnosti u obavljanju gospodarske djelatnosti).

Čamber je osumnjičen da je propustio izvršiti dužni nadzor nad radom Povjerenstva čime je počinio kazneno djelo iz čl. 387. KZ-a FBiH (Nesavjestan rad u službi), navedeno je u priopćenju Uprave policije MUP-a ŽZH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?