SURADNJA

USAID daje kredite u BiH čak i od milijun dolara

\'novac1\'
07.01.2011.
u 15:35

UniCredit Bank i USAID imaju najdužu suradnju u garantnom kreditiranju u BiH, a sve s namjerom stimuliranja ciljanih sektora gospodarstva

Američka Agencija za međunarodni razvoj (USAID) i UniCredit Bank potvrdili su nastavak suradnje do listopada 2016. godine, a potpisivanjem Ugovora o garantnom fondu produženo je jamstvo USAID-a na kredite iz sredstava banke namijenjene pravnim osobama.

Krediti se kreću u iznosu od 15.000 do 1 milijun američkih dolara uz kamatnu stopu od 7,99 posto, a rok za povrat kredita je 30. rujna 2016. godine.

Kako je priopćeno iz Uni Credit Banke, jamstvo vrijedi za poduzetničko bankarstvo, mala i srednja privatna poduzeća i ciljano je usmjereno na poljoprivrednu proizvodnju, proizvodnju i preradu hrane, drvopreradu i turizam.

UniCredit Bank i USAID imaju najdužu suradnju u garantnom kreditiranju u BiH, a sve s namjerom stimuliranja ciljanih sektora gospodarstva. Krediti se odobravaju iz sredstava banke, a USAID jamči za 50 posto iznosa plasiranog kredita, stoji se u priopćenju.

Navodi se i to da je do danas vlada SAD-a, prvenstveno putem USAID-a, osigurala preko milijardu i pol dolara za podršku ekonomskom, demokratskom i socijalnom napretku Bosne i Hercegovine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?