Cvjetna nedjelja

Upriličenjem muke i posvetom grančica započeo Veliki tjedan

cvjetnica - šibenik (1)
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
1/20
01.04.2012.
u 12:42

Cvjetnica se tradicionalno slavi kao spomen Isusovog ulaska u Jeruzalem prije muke i raspeća na križu

Današnjom misom, upriličenjem muke i blagoslovom maslinovih i palminih grančica započeo je Veliki tjedan.

Cvjetnica se tradicionalno slavi kao spomen Isusovog ulaska u Jeruzalem prije muke i raspeća na križu, a u kršćanskim životima predstavlja vrhunac korizme i početak tjedna kada se obredima Velikog četvrtka, Velikog petka i Velike subote kršćani diljem svijeta prisjećaju posljednje večere, muke i smrti Isusa Krista.

Veliko slavlje Cvjetnice u zagrebačkoj katedrali predvodio je nadbiskup Josip Bozanić koji je prije početka samog misnog slavlja blagoslovio maslinove i palmine grančice kao i sve koji su ih donijeli na misu i sudjelovali u misnom slavlju.

U biskupijama se pod geslom "Uvijek budite radosni u Gospodinu" sutra slavi Svjetski dan mladeži, a Papa je mladima uputio i prigodnu poruku, javlja IKA. Papa potiče mlade da budu misionari radosti. - Idite pripovijedati drugim mladima svoju radost jer ste našli dragocjeno blago, Isusa, a da u nama može prebivati radost vjere moramo je prenositi - poručio je Benedikt XVI.

Dakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić jutros je predvodio misno slavlje u đakovačkoj prvostolnici u 10.30 sati.

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?