Bizarni slučaj

Umrlu ženu prebacili iz jedne u drugu grobnicu

Groblje
16.08.2013.
u 09:12

Nakon slučaja krađe sata s ruke pokojnika, a za što je osumnjičena spremačica, novi skandalozni slučaj koji se dogodio u Gradskom groblju Sutina potresa Mostar

Nesvakidašnji bizarni slučaj opet je potresao Mostar. Nakon slučaja krađe sata s ruke pokojnika, a za što je osumnjičena spremačica, koja je navodno ukradeno i prodavala na internet oglasniku te kasnije tvrdila da je sporni predmet našla na podu mrtvačnice, novi skandal dogodio se u Gradskom groblju Sutina. Obitelj preminule Nevzete Kuko, koja je umrla 2., a pokopana 8. kolovoza na Gradskom groblju Sutina u Mostaru, doživjela je šok kada je došla obići sestrin grob te vidjela da je sanduk s njenim posmrtnim ostacima prebačen nekoliko metara dalje, u drugu grobnicu!

Doživjeli bol

“Teže mi je ovo što sam danas doživjela, nego kad mi je sestra umrla. Ovo je zločin nad njom mrtvom i netko bi morao zbog ovoga odgovarati“, plačući govori Nevzetina sestra Samija Dumpor, koja živi u Raštanima i koja je, inače, težak bolesnik.

Prazan sestrin grob

- Samija je jučer ujutro, zajedno s djecom, došla obići sestrin grob. I, doživjela je bol, od koje će se, kako kaže, teško oporaviti. \"Kada smo došli na mjesto, gdje mi je sestra pokopana, vidjeli smo da je grobnica prazna. Zvali smo brata Osmana, koji je odmah došao sa sinovima. Obavijestili smo i policiju da je ukraden sanduk s tijelom. Pitam se, kakvi su to ljudi, kad se i sa mrtvima ovako ponašaju”, dodaje Samija. Osman Kuko kaže da su, kad je Nevzeta umrla, došli u Komos, koje održava Gradsko groblje Sutina i gdje su kupili grobnicu. Ukupni troškovi iznosili su 1800 KM (900 eura).

“Kad smo platili, zajedno s radnicima došli smo do prve grobnice, gdje je sestra kasnije ukopana. Ovo što sam danas doživio je nečuveno, ne mogu sebi doći. Sad iz Komosa kažu da je prva grobnica, u koju je sestra bila ukopana bila zauzeta (!?) i da su je zato prebacili u drugu. Nikoga iz obitelji o tome nisu obavijestili i ne znamo kad se to dogodilo, a dodatno me zaboljelo kada sam danas čuo da ovo na Sutini nije prvi slučaj, samo što se o tome šuti. Za novac se sve može, a ni mrtvaci nisu pošteđeni“, ogorčen je Osman Kuko.

Pokrenuta istraga

Oko podne, na Gradsko groblje Sutina stigli su i inspektori kriminalističke policije MUP-a HNŽ-a, koji su obišli obje grobnice, obavili razgovor s obitelji preminule Nevzete Kuko i s odgovornim na groblju. Mostar, izgleda, ne može bez afera. Ali, ovo što se danas dogodilo na Gradskom groblju Sutina skoro da nije zabilježeno u gradu, jer se netko grubo poigrao s nedavno umrlom Nevzetom Kuko i njenom rodbinom. Osim što nisu dojavili obitelji, mrtvozornici se nisu sjetili ni suda bez kojega je bilo kakva ekshumacija strogo zabranjena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije