Dosta je ratovanja

'Umorni smo od ratovanja, ne želimo se boriti u Siriji'

Američki vojnici na fejsu, portal
Foto: screenshot/Facebook
1/3
04.09.2013.
u 08:08

Dok američki predsjednik Barack Obama traži podršku Kongresa za vojnu akciju u Siriji, u SAD-u raste "proturatno" rasploženje građana i vojnika

Američka vlada više nema kredibiliteta kad je riječ o ratovanjima koja traju sad već 13 godina. Vojnicima je dosta i umorni su, rekao je američki mornarički veteran Gordon Duff i urednik časopisa Veterans Today za RT.

- Negdje između 50% i 70% Amerikanaca protivi se vojnim akcijama u Siriji. Oko 5000 vojnika je poginulo u Iraku u borbama protiv onih skupina koje, eto, SAD podržava u Siriji. 

Dok američki predsjednik Barack Obama traži podršku Kongresa za vojnu akciju u Siriji, u SAD-u raste "proturatno" rasploženje građana. Na Facebooku su tako objavljene fotografije koje prikazuju američke vojnike s natpisom na kojima piše: Nisam postao vojnik da se borim za Al Qaidu niti da sudjelujem u civilnim ratovima drugih zemalja.

Zasad nije potvrđeno da se zaista radi o američkim vojnicima na fotografijama, no iz Pentagona su potvrdili da ispituju slučaj te da pokušavaju otkriti identitet osoba s objavljenih fotografija. Duff ističe da su uniforme i  medalje na fotografijama autentične, no ne zna jesu li zaista američki vojnici ti koji ih nose.

>>Američki razarač 'Mahan' napustio istočni Mediteran

>>Chomsky: Napad SAD-a na Siriju bez odobrenja UN-a ratni je zločin

 

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?