SKANDALOZNO

Umjesto časnika HVO-a dolazi pukovnik Armije

vlada
VL FOTO
08.11.2011.
u 10:12

Vlada Federacije BiH, na prijedlog ministra za pitanja branitelja i invalida rata, imenuje nove ljude u revizijske timove

Sutra će, kako su izvijestili iz Ureda za odnose s javnošću, paltformaška Vlada FBiH usvojiti odluku o kadrovskim promjenama unutar revizijskih timova koji ispituju tko od pripadnika braniteljske populacije nezakonito prima novčane naknade.

Rješavanje nepodobnih

U pojašnjenju stoji kako su se na personalne promjene odlučili zbog pogrešaka koje su napravili pojedini članovi revizijskih timova. Za ovakvu akciju Federalnog ministarstva za pitanja branitelja i invalida rata glasovali bi svi da je ona točna. Iza ograde o pogreškama krije se zapravo kadrovska čistka revizijskih timova prema podobnosti, točnije bit će postavljene one osobe koje će raditi po direktivama koje daje resorni ministar Zukan Helez. To tvrdi i Miro Grbavac, sad već bivši član revizijskog tima broj četiri, kojeg je nedavno ministar Helez smijenio jer je otvoreno na više sastanaka kazao kako se revizija braniteljske populacije radi selektivno. “Na jednom od sastanaka održanih u Sarajevu”, tvrdi Grbavac, “ministar Helez me otvoreno pred svima optužio kako štitim interese HVO-a.” Kad mu je kontrirao “da ne štiti nikoga već da radi svoj posao prema postojećim pravilima koja su loša”, ministar Helez mu je uručio razrješenje. Na mjesto Mire Grbavca, bivšeg časnika HVO-a sa završenom vojnom akademijom JNA, ministar Helez u revizijski tim broj četiri postavio je umirovljenog pukovnika Armije BiH Nedeljka Veraju.

Krivi su i uredi obrane

Naš sugovornik tvrdi da u svom radu nije napravio nikakvu pogrešku, već da se radi o osveti resornog ministra. Za slučajeve u kojima su neki umirovljeni satnici HVO-a nezakonito ostali bez svojih mirovina, Grbavac krivnju svaljuje na bivše urede obrane, koji ne prikupljaju dokumentaciju o primateljima novčanih naknada, koje će revizijski timovi naknadno provjeravati. To je, tvrdi on, njihov zadatak, jer po Zakonu o reviziji timovi nemaju pravo zvati bilo kojeg korisnika.

Komentara 3

KR
kralj73
19:58 08.11.2011.

zukane zukane, ako se gusta magla spusti...

KR
krtica
05:27 09.11.2011.

Cujes Zukane! Poslusaj i ovu! Kad se bude marsiralo kroz Sarajevo, pjevat ce se: \"Sad Hrvati marsiraju do Drine, da bi stali na prag Domovine!\"

Avatar bucalo
bucalo
13:41 26.11.2011.

da li taj miro grbavac ima neke slicnosti sa smesicem sve mu odgovara od jna armije pa hvo i svaka vojska koja je u bih imala ga je a njemu uvik malo.................

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?