SRETAN ZAVRŠETAK

Umalo ostao bez dokumenata i novca čak 1637 km od kuće

hodočasnik
Zoran Grizelj
22.08.2010.
u 15:13

Mladić nije mogao skriti oduševljenje zbog nađenog novčanika i dokumenata, za kojima je tragala cijela skupina hodočasnika s kojom je stigao u Međugorje

Dvadesetjednogodišnji poljski hodočasnik Mateusz Tadeusz nije mogao skriti oduševljenje kad je nakon dva sata potrage za izgubljenim dokumentima napokon pronašao i novčanik i dokumente, a u novčaniku je nedostajalo svega nekoliko eura. Nestanak vrijednih papira prijavio je u info centar u Međugorju u koji se svakodnevno prijavljuje na desetke sličnih slučajeva.

Prema svemu sudeći, mladić je dokumente ostavio na zidiću kod slavine u blizini crkve. U potragu za njegovim vrijednim papirima zaputila se cijela skupina hodočasnika s kojom je stigao u Međugorje. Kad je sve prošlo, opušteni Mateusz izjavio je da mu je prva misao bila da ako ostane u Međugorju, probat će se smjestiti u Cenacolo jer nije vidio izlaza kako bez novca i putovnice doći natrag u 1637 km udaljenu Varšavu.

Ljubazne djelatnice info centra u Međugorju rekle su nam da se u pravilu dnevno gubi više desetaka putovnica i osobnih stvari, ali i da se isto tako 90 posto dokumenata pronađe i vrati. Hodočasnici su svjesni u kakvoj se situaciji nalaze njihovi kolege te vraćaju pronađene dokumente nama u info centar. Najveći dio pronađenih dokumenata donesu nam i vodiči hodočasničkih skupina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?