Skandalozno

Uložili 1,2 milijuna KM pa gase objekt zbog duga od 80.000

Vlada
18.06.2013.
u 09:39

Turistički objekt prvo obnovili, a da nisu provjerili tko je uopće njegov pravi vlasnik. Hrvatske vlasti ih tuže za neplaćeni porez, struju i komunalije

Prvo su za njezinu obnovu potrošili iznos od 1,216.846 KM, potom su za plaćanje naknada za komunalije, struju, porez nabili trošak od 215 tisuća maraka, a sad traže od trgovačkog suda u Dubrovniku da se za turistički objekt “Dom odmora Trpanj” na Pelješcu obavi likvidacija. Prije toga nad ovim objektom, nije riješeno pitanje vlasništva iako je vlasničko pravo polagala Vlada Federacije BiH. Kako pitanje vlasničke strukture kroz sudske papire nije riješeno, objekt “Dom odmora Trpanj” gdje su jedne godine troškove na ljetovanju nabijali bh. političari, nije se po zakonu uopće mogao obnavljati. Tek je prošle godine, prema izvješću Ureda za reviziju rada institucija FBiH, generalni tajnik Vlade FBiH uputio zahtjev Vijeću ministara BiH da se objekt “Riva Trpanj” uknjiži na njihovo ime, nakon čije je suglasnosti trebalo uputiti zahtjev Ministarstvu turizma RH za izdavanje odobrenja kako bi se navedeni objekt stavio u funkciju. Međutim, Vijeće ministara BiH dostavilo je odgovor u kojem se ukazuje da je na snazi Zakon o privremenoj zabrani raspolaganja državnom imovinom BiH, te da do konačnog uređivanja pitanja državne imovine nije moguće istom raspolagati. Nakon toga, Vlada FBiH je donijela odluku kojom je odobrila izdvajanje sredstava u iznosu od 70.700 KM iz tekuće rezerve za plaćanje nastalih troškova ovog poduzeća u 2011. i 2012.g., kako bi se stekli uvjeti za njegovo gašenje. Federalni premijer dao je punomoć odvjetniku iz Dubrovnika da zastupa Vladu FBiH u svojstvu osnivača i da pokrene postupak likvidacije predmetnog društva. Međutim, doznačena sredstva u 2012.g., u ukupnom iznosu od 80.700 KM, nisu bila dovoljna za izmirenje svih obveza nastalih nakon 30.6.2012.g., a do trenutka gašenja tvrtke, te je odlukom Trgovačkog suda u Splitu – Stalna služba u Dubrovniku od ove godine pokrenut postupak stečaja nad dužnikom “Riva Trpanj” d.o.o. u likvidaciji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?