Za 19 godina

Ukrajinski znanstvenici: Zemlju će 2032. pogoditi veliki asteroid

Udar kometa u Zemlju
YouTube
21.10.2013.
u 12:35

"Ako Zemlju udari vrlo velik asteroid to bi prouzročilo katastrofu jednaku onoj koja je izbrisala dinosaure", smatra Scott Hubbard sa sveučilišta Stanford

Ukrajinski znanstvenici tvrde da su otkrili veliki asteroid naziva 2013 TV135 koji bi trebao udariti u Zemlju za 19 godina, 2032. No, u NASA-i ne dijele tu zabrinutost, javlja abc news.

Asteroid bi mogao donijeti novu zabrinutost u Rusiji koju su u posljednjem stoljeću dvaput pogodili razorni asteroidi za koje znanstvenici nisu ni znali da dolaze. Zbog toga planiraju kako se nositi s potencijalnim prijetnjama iz svemira.

"Imali smo devet dana da to proučimo, i rekao bih da su šanse da udari u Zemlju jedan naprama 48.000. Koliko skupimo novih informacija toliko smo sigurniji da će taj omjer pasti na nulu", izjavio je dr. Paul Abell iz NASA-e.

Scott Hubbard sa sveučilišta Stanford smatra da trebamo ozbiljnije shvatiti obranu Zemlje kao planeta. "Ako Zemlju udari vrlo velik asteroid to bi prouzročilo katastrofu jednaku onoj koja je izbrisala dinosaure. Ovdje ne govorimo o kraju Zemlje, nego kraju svega, životu na Zemlji, civilizacije kakvu poznajemo", objasnio je Hubbard.

>> NASA će lansirati asteroid na Mjesec

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?