Rumunjska i SAD

Uhićeno 90 osumnjičenika za internetsku prevaru

\'unutrasnja...Zagreb...12.05.2009.    redakcija, pc, kompjuter, internet, WolframAlpha,  Photo: Goran Stanzl/Vecernji list\'
Goran Stanzl/Pixsell
15.07.2011.
u 09:21

Uhićeni se sumnjiče za prijevaru vrijednu 20 milijuna dolara, a najviše lažne robe prodali su kupcima iz SAD-a

Rumunjska policija uhitila je 90-ak osumnjičenih za prevaru u internetskoj kupovini. Uhićeni se sumnjiče za prijevaru vrijednu 20 milijuna dolara, a najviše lažne robe, javlja BBC, prodali su kupcima iz SAD-a.

Za svoju prevaru koristili su internetske portale eBay i Craigslist, a stotine žrtava uplatile su im novac za automobile, motocikle, brodove i raznu elektroniku koja im nikada nije bila isporučena. Osumnjičeni su koristili lažne identitete kako bi uplaćeni novac prebacili na račune u Rumunjskoj, a sumnjiči ih se i za udruživanje u kriminalnu organizaciju.

Pokušavajući otkriti prevarante rumunjska policija pretražila je 110 domova u devet rumunjskih gradova, a prema prvim izvješćima prevareno je najmanje 1000 kupaca. .

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?