Očajni potez

Uhićeni jer su prodavali bubreg na internetu da riješe dugove

bubreg
YouTube screenshot
04.10.2013.
u 09:39

– G. S. je iz inozemstva dobio nekoliko ponuda za cijenu od 150.000 eura, a s jednom osobom je ugovorio transplantaciju u inozemstvu uz pomoć jednog liječnika

Nisu mogli vratiti dugove niti su imali dovoljno sredstava za osnovne životne potrebe, stoga su se odlučili na očajnički potez u pokušaju da se izvuku iz te nezavidne situacije. Beograđani A. K. (39) i G. S. (38) oglasili su na internetu da prodaju bubrege, 39-godišnjak je za svoj je tražio 150 tisuća eura, a 38-godišnjak 60 tisuća eura, piše Blic

Na saslušanju su istaknuli da su znali kako rade protivno zakonu, ali nisu imali izbora.

– G. S. je iz inozemstva dobio nekoliko ponuda za cijenu od 150.000 eura, a s jednom osobom ugovorio je transplantaciju u inozemstvu uz pomoć jednog liječnika. U jednom trenutku pomislio je da može biti prevaren pa je odustao – rekao je za Blic izvor iz beogradske policije koji navodi da se za ovo kazneno djelo propisuje kazna od dvije do 10 godina zatvora.

A. K. je tražio 60.000 eura, ali se kupci nisu javljali pa je stupio u kontakt s nekoliko medicinskih ustanova kojima je pokušao prodati organ. Djelatnici Uprave za strance – odjela za suzbijanje ilegalnih migracija i trgovine ljudima PU Beograd otkrili su i kupce i liječnike koji su sudjelovali u ovom slučaju kupoprodaje organa.

>>Očajna majka iz Podgorice prodaje bubreg kako bi otplatila kredit

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?