sipa

Uhićene osobe za koje se sumnja da se bave trgovinom ljudi

SIPA
24.10.2013.
u 10:21

Akcija 
se odvijala na području Ugljevika, Lopara i Bijeljine, a ‘pale’ su tri osobe

Borba protiv narkomafije nastavila se novom akcijom SIPA-e, a koja je još jednom pokazala da je nekad dobro zaštićenim kartelima u BiH sve teže funkcionirati.

Promet drogama

Nova akcija nazvana imenom “Vozač” rezultirala je uhićenjima triju osoba za koje se smatra da se bave organiziranim kriminalom vezanim uz neovlašteni promet opojnim drogama, ali i krijumčarenjem ljudi. Postupajući po naredbama Suda i Tužiteljstva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su u okviru akcije “Vozač”, pretresli objekte na više lokacija na području Ugljevika, Lopara i Bijeljine, te slobode lišili tri osobe osumnjičene za organizirani kriminal. Navedene aktivnosti realizirane su uz asistenciju pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske. Slobode su lišene osobe Vladimir Tešić, Jovica Antić i Grozdan Savić. Prema priopćenju SIPA-e postoji osnovana sumnja da su navedene osobe počinile kazneno djelo iz člana 250. Kaznenog zakona BiH “organizirani kriminal”, u vezi s kaznenim djelom iz člana 195. Kaznenog zakona BiH “neovlašteni promet opojnim drogama” i i kaznenim djelom iz člana 189. Kaznenog zakona BiH “krijumčarenje osoba”.

Oduzeti mobiteli

U okviru pretresa objekata, vozila i osoba pronađeni su i privremeno izuzeti određeni predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku, kao što su mobilni telefoni, SIM kartice i jedna automatska puška. Osobe lišene slobode privedene su u službene prostorije Regionalnog ureda Državne agencije za istrage i zaštitu u Tuzli, gdje će nad njima biti izvršena kriminalistička obrada, nakon čega će se, shodno uputama nadležnog tužitelja. U okviru aktivnosti na ovom predmetu, kao rezultat razmjene obavještajnih podataka, pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Hrvatske početkom listopada ove godine slobode su lišili dvije osobe zbog krijumčarenja ljudi. Upravo se zajedničkim akcijama sa susjednim državama napravio veliki pomak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?