NESREĆA

Uhićen vozač koji je udario grupu djece, jedna djevojčica kritično

pogazio pjesaka (1)
Davor Javorović/Pixsell
30.11.2010.
u 12:52

Učenike u dobi između sedam i 11 godina je, po izlasku iz školskog autobusa, nešto iza 18 sati, udario kombi. Vozač je ne zaustavljajući se pobjegao s mjesta nesreće.

Službenici policije MUP-a HNŽ-a uhitili su u ponedjeljak navečer I.K., rođenog 1967. , zbog postojanja osnove sumnje da je upravo on skrivio nesreću u Gabela polju u kojoj je povrijeđeno četvero djece, potvrdio je zapovjednik prometne policije u PS Čapljina Jure Barišić.

Učenike u dobi između sedam i 11 godina je, po izlasku iz školskog autobusa, nešto iza 18 sati, udario kombi. Vozač je ne zaustavljajući se pobjegao s mjesta nesreće.

- I.K. je trenutno kod nas u prostorijama i čekamo naredbe dežurne tužiteljice. Našli smo svjedoka koji je bio s njim u vozilu kao i još nekoliko svjedoka. Indikativni su i materijalni dokazi koje smo pronašli na licu mjesta i koji se poklapaju s oštećenjima na vozilu. Dakle, izvjesno je da je I.K. taj kojeg tražimo - izjavio je Barišić.

Od I.K. su uzeti uzorci krvi da bi se utvrdilo da li je bio u alkoholiziranom stanju.

- Te nalaze još čekamo. Ono što nas posebno interesira je zašto je pobjegao jer je gotovo nevjerojatno da nije primijetio da je udario djecu - pojasnio je Barišić.

Zapovjednik prometne policije u PS Čapljina potvrdio je Feni da se tijekom dana čuo i s roditeljima nastradale djece te da je djevojčica koja je prebačena u OKC Split još u kritičnom stanju.

- Djevojčica je u komi, a dva dječaka koja su također povrijeđena zadržana su na liječenju u Splitu. Četvrto dijete, djevojčica, prošla je bez ozljeda - rekao je Barišić.

Ključne riječi

Komentara 2

PA
park
21:14 30.11.2010.

Svatko ko ima djecu pita se kako bi postupio u takvoj situaci ? U nehatu ljudi ubiju druge ljude i to se može donekle opravdati, ali ovo što se desilo je neoprostivo . Ja bih bio rigorozan , djeci ne pružiti pomoć i uz to pobjeći ,zaslužujr najveću kaznu .

BR
brandt
11:17 20.12.2010.

ako ovaj idiot ne dobije najmanje 10 god. zatvora onda je sistem totalno zakazao. nevjerovatno, napraviti tako nesto i pobjeci sa lica mjesta.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije