Uhićenje

Uhićen sin najvećeg balkanskog narkobosa

Elvis
24.09.2012.
u 09:29

Ministar unutarnjih poslova na Kosovu rekao je da će lisice na ruke staviti i Naseru Keljmendi nakon objave međunarodne tjeralice

Lice s Interpolove tjeralice, Elvis Keljmendi, sin balkanskog narkobosa Nasera Keljemendija (54) uhićen je jučer na Kosovu tijekom policijske akcije, javljaju mediji u regiji.

Pobjegao iz Sarajeva

Bajram Rexhepi, ministar unutrarnjih poslova Kosova izjavio je da će kosovska policija lisice na ruke staviti i njegovom ocu nakon objave međunarodne tjeralice.
Radi se o vođi vrlo moćne albanske kriminalne organizacije, koji je prije desetak dana, čuvši o velikoj policijskoj akciji Lutka, pobjegao iz Sarajeva u Crnu Goru, a potom u rodni Peć na Kosovu s time da se sada navodno nalazi u Turskoj. U akciji “Lutka” u suradnji MUP-a RS i SIPA prije desetak dana u Sarajevu uhićeno je tridesetak osoba osumljičenih za ubojstva, pokušaje ubojstva, pljačke, trgovinu drogom i kamatarenje u Bosni i Hercegovini. Cilj je bio uhićenje Nasera Keljmendija, kojeg sumnjiče za ubojstvo, no u tome nisu uspjeli. U Sarajevu je obavljen pretres veći broj objekata u vlasništvo Nasera Keljmendija, među njima bio je i njegov hotel “Casa Grande” na Ilidži. Keljmendi s prebivalištem u Bosni i Hercegovini, već se godinama nalazi na “crnoj listi” SADa. Tu je “čast” zaradio debelim izvještajem FBI i DEA o kriminalnim aktivnostima njegove bande koja zarađuje krijumčarenjem droge, cigareta s time da se bave ubojstvima, iznudama, trgovinom ljudi, pranjem novaca, utajama poreza.

Nekretnine i firme

Članovi bande raspršeni su po cijeloj regiji, ali i zapadnoj Europi, Skandinaviji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. N. Kaljmedi se prema podacima Interpola osamdesetih godina na Kosovu bavio švercom tekstila i zlata iz Turske, a u devedesetima prebacio se na krijumčarenje nafte, cigareta, narkotika i oružja. Prije desetak godina sumnjalo se da na Kosovu spalio kompletnu dokaznu dokumentaciju protiv sebe. Taj je narkobos vlasnik tvrtki u Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji i Dubaiju s time da u posjedu ima i hrpe nekretnina. Iako se godinama priča o njegovima aktivnostima tek nedavno našli su se konkretni dokazi kojima bi mogao završiti iza rešetaka na dulje vrijeme. Sumnja se da je za 30 tisuća eura od pripadnika Šabačke grupe naručio ubojstvo Ramiza Delalića Ćele u Sarajevu 2007.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?