NOVA TV OSTAJE

“Ugovori svih bh. distributera su validni”

\'unutrasnja Zagreb, slavonska,, 05.08.2008. ilustracija, televizor, daljinac, televizija, tv snimio Patrik Macek/Vecernji list\'
Patrik Macek/Pixsell
12.07.2011.
u 09:32

Ovo je jedan u nizu dopisa Nove TV o zabrani emitiranja njihova programa

Uprava poduzeća Nova TV d.d. Zagreb je u svrhu zaštite autorskih prava, još početkom lipnja, uputila Asocijaciji kabelskih operatera BiH (AKOP), svim kabelskim operaterima i distributerima, kao i Regulatornoj agenciji za komunikacije BiH (RAK) upozorenje uz zahtjev za “trenutačnom obustavom svakog daljnjeg neovlaštenog reemitiranja cjelokupnog programskog sadržaja Nove TV”.

Nije prvi put

Ovo upozorenje koje su objavili i mediji uzbunilo je televizijsko gledateljstvo, kao i naše čitatelje u BiH. U potrazi za objašnjenjem obratili smo se Udruženju kabelskih operatera u BiH (AKOP-u), međutim kazali su nam da nikakvu obavijest nisu dobili i da to nije prvi put da se Nova TV, s kojom imaju otprije potpisane ugovore, očituje zbog ugrožavanja autorskih prava. Sličan odgovor dobili smo i od mostarskog kabelskog operatera MoNeta.

- Do nas nije došla nikakva informacija od Nove TV. Mi smo sad u jednoj delikatnoj fazi. Imamo vlasničku pretvorbu i embargo na bilo kakve informacije sve dok Monet ne postane dijelom Telemacha, kabelskog distributera na razini BiH. Najbolje je obratiti se njima - kazao nam je Miljenko Buhač, voditelj marketinga, interneta i portala Monet.ba. Na naš pismeni upit od Telemacha, do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovor. No, iz svega ovoga je razvidno da nešto ne štima u odnosu Nove TV i domaćih kabelskih operatera i distributera, koji su dosadašnje prikazivanje programa obavljali regularnim putem preko ugovora, ali i pravdali prelijevanjem signala preko granice. Prema riječima glasnogovornice RAK-a Amile Odobašić, kabelski operateri i distributeri su ti koji potpisuju ugovore s TV kućama.

Validni ugovori

Iz ugovora koje su oni poslali RAK-u na uvid ne vide ništa sporno te ne vide razloga gašenju signala. Kažu da je ovo jedan u nizu dopisa Nove TV koji su i ranije slali obavijesti o zabrani emitiranja pojedinih sportskih događanja što su naši distributeri poštivali.

- Za nas su ti ugovori validni - kazala nam je Odobašić. Kako će se riješiti ovaj “spor”, još uvijek je nepoznato. No, izgledno je da signal, barem zasad, neće biti ugašen, a za naše čitatelje u BiH koji žive blizu granice s Hrvatskom ne postoji bojazan da će ostati bez signala ove televizije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?