reagiranje

Udruga Pelješki most: Turska preko BiH želi prodor na Jadran

živi pelješki most (1)
Grgo Jelavić/PIXSELL
28.09.2012.
u 13:54

Stav udruge Pelješki most je jasan – povezivanje Hrvatske u jedinstvenu cjelinu, sukladno međunarodnom i nacionalnom pravu, poštujući sve norme zaštite prirode

Udruga Pelješki most oglasila se priopćenjem u kojem hrvatske vlasti proziva za pad na testu demokracije zbog toga što se nisu očitovale na peticiju o povezivanju sjevera i juga.

– Tišina nas muči i navodi kako je politička volja hrvatskih vladajućih političara možda samo trik zaborava, naređen od paralelnih hijerarhija vlasti – kažu u udruzi nastavljajući: 

"Plan prodora Bošnjaka na Jadran iz 1993. danas se ostvaruje metodom specijalnog rata po pitanju razgraničenja na Kleku i Neumu. Ova politika potaknuta je novom osmanskom imperijalnom politikom Republike Turske koja jača svoj utjecaj u Bosni i Hercegovini kao i u jugoistočnoj Europi. U isto vrijeme zbiva se proces ponižavanja i poništavanja političke nazočnosti hrvatske komponente u Federaciji, dok muslimanska/bošnjačka politička elita na agresivan način želi ostvariti svoje ciljeve, otimajući hrvatsku baštinu u Bosni i Hercegovini."

– Stav udruge Pelješki most je jasan – povezivanje Hrvatske u jedinstvenu cjelinu, sukladno međunarodnom i nacionalnom pravu, poštujući sve norme zaštite prirode, a to znači ne ratifikaciji, jer ako se škoji i vrh Kleka predaju Bosni i Hercegovini, moramo biti svjesni da će nam tek tada uvjetovati ne samo visinu nego i gradnju mosta, ne trajektima u Malostonskom zaljevu, već to pitanje rješavati na relaciji Ploče – Trpanj, odnosno dovršiti rekonstrukciju pelješke ceste do konačnog rješenja prometne povezanosti mostom i zaštititi Malostonski zaljev, hrvatski nacionalni brend i kruh hrvatskih školjkara i ribara nadasve – poručuju iz udruge Pelješki most. 

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije