Trst

Udinese održao nogometni sat Širokobriježanima

Utakmica
10.08.2013.
u 12:38

Slaven Musa: Da je ostalo 1:0, na neke stvari igračima bi bilo teško ukazati. Ovako...

Visokim 0:4 porazom na stadionu Nereo Roco protiv “domaćina” Udinesea, Široki Brijeg - Bilobrk, Blaić, Ješe, Špikić, Marković, Landeka, Plazonić (od 54. Ivanković), Ćorić (od 76. Ljubić), Zakarić (od 64. Šilić), Marić, I. Barišić završio je još jednu europsku epizodu. Kvaliteta oko 106 milijuna eura vrijedne talijanske momčadi došla je do izražaja kao i u prvoj utakmici u Zenici (1:3), ali ostaje dojam da su uz malo više prisebnosti, sreće i znanja Širokobriježani mogli rezultatski proći znatno “jeftinije”.

Potop u finišu

Jer, sedam minuta prije kraja utakmice na pakleno vrućem travnjaku rezultat je bio 1:0 za Udinese, a u tim trenucima obje su momčadi igrale “dizelaški”, izmučene nesnosnom vrućinom i još nesnosnijom vlagom. Onda je Lazzari s preko 50 metara (!) sa svoje polovice primijetio kako vratar Širokoga Bilobrk stoji duboko u polju. Opalio je loptu, a ona se na radost domaćih tifosa zakoprcala u mreži. Nije važno što je finski sudac Munukka trebao prethodno suditi prekršaj za goste. Nije, niti će mu zbog toga pasti ni dlaka s glave – u pitanju je slobodno sudačko uvjerenje. Zatim su crno – bijeli nastavili puniti mrežu gostiju - 3:0 Basta (86), 4:0 Vydra (90+), a usporeni gosti sve promatrali. Udinese je mogao u prvom poluvremenu zabiti i više od pogotka koji je postigao di Natale (9), izigravši čuvare nakon što ga je dobro poslužio 14 milijuna vrijedni Muriel. Uh, taj uistinu vrijedi... Muriel, Pinzi, Basta i opet di Natale imali su još prigoda.

Pogodak Ćorića iz zaleđa


Za goste zabio je Ćorić glavom (32), ali suci su rekli: zaleđe... Široki je jedinu pravu prigodu imao u 63. minuti, ali Ivankovićeva lopta nije našla cilj. Francesco Guidolin, trener Udinesea izjavio je: - U susret smo ušli ozbiljno, kao da je prva utakmica završila 0:0. Naši najbolji igrači Muriel i di Natale učinili su da povedemo 1:0. Krajnjim sam rezultatom prezadovoljan, jer smo u nastavku malo pali. Široki je bio u prednosti što se tiče spremnosti, jer oni su prije nas počeli pripreme. - Šteta zbog visokog poraza, jer smo utakmicu priveli kraju s 0:1, onda pali. Neke stvari u zadnjih deset minuta nisu bile dobre, to je za analizu. Ovih 4:0 je objektivno i realno. Ali, da je ostalo 1:0, na neke bi stvari bilo teško ukazati igračima. Udineseu želim sreću u Europi. Nama je ovo škola. Sad želimo iskorak u prvenstvu – borbu za prvo mjesto. Bude li prigode, borit ćemo se za njega. Momčad se malo potrošila, pa će na Koševu biti nekoliko izmjena, izjavio je Slaven Musa.

U momčadi Širokoga igrala su osmorica mlađih od 23 godine. Teško je nakon 0:4 reći kako su opravdali povjerenje, ali ne bi bilo pošteno ne izdvojiti Jozu Špikića, koji je na braniču igrao jako dobro, kao da u nogama ima 100 utakmica. A bio mu je ovo tek četvrti nastup za prvu momčad.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?