Prometna nesreća

Udarili u kuću nakon koncerta pa poginuli

Omarska
17.05.2012.
u 11:57

Golf 5 je sletio s ceste i više puta se prevrnuo, a potom se zabio u kuću obitelji Kolundžija

Dajana Gruban (18) iz Prijedora i njezin maloljetni prijatelj I. S. (17) iz naselja Omarska kod Prijedora poginuli su u stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 25 minuta iza ponoći. Golf 5 je sletio s ceste i više puta se prevrnuo, a potom zabio u kuću obitelji Kolundžija, pri čemu su oboje ispali iz vozila i smrtno stradali. S njima je bio i B. P. (17) iz obližnjeg naselja Gradina, koji je prošao s lakšim ozljedama glave i šake. Kako kažu u Općoj bolnici u Prijedoru, njegovo stanje je stabilno i nije životno ugrožen.Očevici ove stravične nesreće tvrde da je golf, kojeg je vozio maloljetni I. S., išao velikom brzinom te je prilikom izlaska iz jednog blagog zavoja preletio na drugu stranu ceste. Udario je u metalnu oznaku s natpisom Omarska i oborio ga nakon čega se više puta prevrnuo.Troje mladih je ispalo iz vozila, prije nego je ono svom silinom probilo zid kuće i zaustavilo se u dnevnom boravku.

Glavom u zid

- Tijelo jednog od njih letjelo je nekoliko metara i udarilo u rog u potkrovlju kuće, koji se nalazi na visini od oko sedam metara, a potom je palo na travu. Pokraj njega je bilo i tijelo djevojke. Ona je, kako se vjeruje, glavom udarila u zid kuće. Kolika je to bila brzina, pokazuje i to da je pri prevrtanju golfa izletio akumulator i probio balkonska vrata na katu te uletio u spavaću sobu. Srećom, unutra nije bilo nikoga. Preživjeli je imao sreće. Ispao je odmah iz vozila - kazao je mještanin.

Šokirana domaćica

Dragana Kolundžija ispričala je da je u vrijeme nesreće spavala s maloljetnom unukom u spavaćoj sobi te da je čula jak udarac, slično eksploziji, ali da u prvi mah nije shvatila o čemu je riječ. Prvo je pomislila da je eksplodirao televizor pa je pozvala svog oca, koji živi u susjednoj kući, kako bi isključio struju.

- U kući je bio mrak i osjetio se dim. Otvorila sam prozor i izišla vani, gdje mi je doteturao jedan mladić. Bio je u šoku i shvatila sam da se dogodila neka nesreća. Tada nisam ni slutila da mi u dvorištu leži dvoje mrtve djece. Došao je i moj otac. Tek tada sam uočila vozilo u zidu dnevnog boravka. Srećom, nikoga nije bilo u dnevnom boravku, jer je sin otišao na koncert Ace Lukasa u Prijedor, a unuka i ja smo spavale u drugoj sobi. U sobi mog sina pronađen je akumulator. Još ne mogu doći sebi od šoka zbog te djece koja su stradala pred mojim pragom. Ne znam kako ću živjeti dalje u ovoj kući - kazala je potresena žena. Njezin sin Marko navodi da je, neposredno prije nesreće, sreo dvojicu maloljetnika na koncertu. Ističe da su njih dvojica na koncert došli sami, a da im se Dajana Gruban kasnije pridružila, jer su je, kako je kasnije čuo, pozvali da ih odveze doma. Ona je živjela sama s majkom, a stradali maloljetnik s ocem.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije