detalji akcije

Ubojicu iz Touluosea koji je i sam htio biti vojnik "skinuo" snajperist

toulouse (1)
Foto: AFP/Pixsell
1/3
23.03.2012.
u 09:55

Mohammed Merah u policajce je ispalio 30-ak metaka, ispraznio je tri šaržera, a u trenutku smrti u revolveru su mu ostala još samo dva metka

Policijski snajperist ubio je Mohammeda Meraha nakon više od 32 sata opsade u Toulouseu. Merah, koji je priznao ubojstva troje djece ispred židovske škole, rabina i trojice francuskih vojnika, pogođen je u glavu prilikom pokušaja bijega.

>>Ubojica pucajući iskočio kroz prozor, pronađen mrtav na tlu

Javni tužitelj Francois Molins potvrdio je kako je snajperist pucao u Meraha dok je skakao kroz prozor kupaonice svog stana, donosi BBC, u kojem je od noći sa srijede na četvrtak "ratovao" s policijom tvrdeći kako je svoje zločine počinio u znak osvete za palestinsku djecu. Kao jedan od razloga ubojstava naveo je i činjenicu kako prosvjeduje protiv akcija francuske ih snaga u inozemstvu, a prije dvije godine, donosi Guardian, i sam je htio pristupiti francuskoj vojsci no njegov zahtev je odbijen.

Ubijen dok je skakao s balkona

- U 10.30 sati pripadnici specijalne policijske jedinice krenuli su u akciju. Krećući se polako iz prostorije u prostoriju napredovali su prema balkonu ne naišavši na nikakve znakove fizičke aktivnosti u stanu. Mohammed Merah silovito je izašao iz kupaonice u koju se skrio. Bio je naoružan i pucao je po policajcima. Nakon uzvraćene vatre skočio je s balkona, a u tom trenutku upucao ga je snajperist specijalne jedinice - opisao je Molins tijek događaja u stanu 24-godišnjeg Meraha koji je pao mrtav na tlo.

Obdukcija Merahova tijela bit će napravljena na Institutu za forenzičku medicinu u Bordeauxu, a pregledom tijela na mjestu događaja utvrđeno je kako je Merah nosio pancirku ispod koje je nosio đelabu koju je ugurao u traperice.

- Na balkonu stana pronađena je tkanina i boce potrebna za izradu Molotovljeva koktela. U stanu su pronađena i tri prazna šaržera za automatske pištolje kalibra 11,43 mm te posuda puna različitih vrsta municije - izvijestio je Molins.

Pored Merahova mrtvog tijela pronađen je Colt 45, sa još samo dva metka u šaržeru, i torba, a procijenjeno je kako je Merah u izravnom obračunu s policijom u svom stanu ispalio 30 metaka.

Vojnike ubio vičući "Allahu akbar!"

Tužitelj je potvrdio i kako je Merah snimio sva tri napada koja su se dogodila u Toulouseu i okolici počevši s 11. ožujka kada je ubio vojnika s kojim je e-mailom dogovorio sastanak. Dva dana kasnije dvojica vojnika ubijena su, a jedan je ranjen, dok su čekali u redu za bankomat, a početkom tjedna troje djece i njihov učitelj ubijeni su ispred židovske škole. Kolika je bila Merahova mržnja prema njima govori i činjenica kako je jednu od žrtava, osmogodišnju djevojčicu, Merah navodno držao za kosu kako bi joj mogao pucati u glavu.

- Snimke su iznimno eksplicitne. Na njima se jasno vidi njegov susret s vojnikom u kojega je govoreći "Ti ubiješ moju braću, ja ubijem tebe" ispalio dva hitca - opisao je snimku Molins. Na snimkama se vide i ubojstva dvojice vojnika u Montaubanu odakle je vičući "Allahu akbar!" (Bog je velik) pobjegao na skuteru. Merah je snimio i masakr u židovskoj školi.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 1

DU
Deleted user
12:13 23.03.2012.

Od tih islamista se nista bolje nite ne moze ocekivati. A BiH u 5-oj brzini ide u islamizam.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije