Rasprodane ulaznice

“Uan men šou”

otirac
Stojan Lasić
17.10.2011.
u 11:21

Diplomska predstava “Otirač” Ive Krešića postala je svojevrsni društveni fenomen

Ne sjećamo se da je u našoj bližoj prošlosti ijedna predstava u Mostaru izazvala toliko zanimanje javnosti kao diplomska predstava svestranoga mostarskog umjetnika Ive Krešića. Za fenomen predstavu “Otirač - uan men šou”, rađenu u suradnji s mostarskom (jedinom) redateljicom Tanjom Miletić-Oručević. koja je postavljena u Mostarskom tetaru mladih već četvrtu reprizu tražila se karta više.

Predstava fenomen

Samo od sebe nameće se pitanje - zašto? Facebook-generacija ili...? Pa, zbog toga što predstava govori o svemu onome što tišti svakog normalnog čovjeka u ovom društvu. Licemjerje, bahatost, glupost, nemoral, tupost, bankarske kredite, farmaceutsku industriju, vjerske rituale, političare, činovnike, sve koji nam kroje kapu Ivo Krešić maestralno na komičan izvrće ruglu, ostavljajući publiku bez daha. Premda se radi o monodrami s elementima komedije, riječ je jako ozbiljnoj predstavi s koje se odlazi kući s osmjehom na licu i grčem u želucu. Toliko dinamike i poleta danas se rijetko na kazališnim daskama viđa. Ivo Krešić uspio je do suza nasmijati svoje sugrađane. Ako mu je tako nešto pošlo za rukom u rodnog gradu možemo samo pretpostaviti što će napraviti vani.

Ivin kabare

Ako bi je i s čim usudili usporediti onda je “Otirač...” na tragu onoga što je Zijah Sokolović uradio sa svojom kultnom monodramom “Cabares, cabarei”. Ta je doživjela na stotine repriza, a mi isto toliko želimo i našem Ivi jer je to zaslužio. Bravo majstore!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije