krvavo u venezueli

U zatvorskoj pobuni više od 50 mrtvih i oko 90 ozlijeđenih

venezuela, pobuna u zatvoru (1)
Foto: REUTERS/Pixsell
1/3
26.01.2013.
u 09:41

Pobuna je počela kada su lokalni mediji emitirali vijest da su vojnici poslani u zatvor Uribana u Barquisimetu kako bi tražili oružje

Više od 50 osoba je poginulo, a oko 90 ih je ozlijeđeno u zatvorskoj pobuni na zapadu Venezuele, izvijestilo je osoblje bolnice, prenosi BBC.

Pobuna je počela kada su lokalni mediji emitirali vijest da su vojnici poslani u zatvor Uribana u Barquisimetu kako bi tražili oružje, kazala je ministrica Iris Varela. Među poginulima su zatvorenici, čuvari i zaposlenici zatvora.

Venezuelanski aktivist za ljudska prava Carlos Nieto Palma kazao je za BBC Mundo:

- Ono što je trbala biti normalna procedura u svakom zatvoru završilo je sukobom između Nacionalne garde i zatvorenika. Dodao je i da je zatvor Uribana među najopasnijim u zemlji.

Zatvori u venezule su prenapučeni te puni oružja i droge. Vjeruje se da se pretraga trebala provesi s ciljem da se razoružaju bande u zatvoru te je bila u planu već neko vrijeme, javlja BBC.

>> Venezuela: Ugušena pobuna, poginulo 28 zatvorenika

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?