Izvješće UNO-a

U sedam mjeseci prikupili 3,289 milijardi maraka poreza

\'POREZ2\'
15.08.2012.
u 12:59

Rast prihoda od neizravnih poreza zabilježen je u siječnju, ožujku, travnju, svibnju i srpnju, a pad u veljači i lipnju

Uprava za neizravno oporezivanje (UNO) BiH je za sedam mjeseci ove godine godine prikupila 3,289 milijardi KM prihoda od neizravnih poreza, što je za 12 milijuna KM manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine, navela je UNO.

Rast prihoda od neizravnih poreza zabilježen je u siječnju, ožujku, travnju, svibnju i srpnju, a pad u veljači i lipnju.

U siječnju je prikupljeno 443 milijuna KM ili za 16 milijuna KM više u odnosu na siječanj prošle godine, dok je u veljači ove godine prikupljeno 390 milijuna KM, što je za 30 milijuna KM manje nego u istom prošlogodišnjem mjesecu.

Ožujski iznos prikupljenih prihoda bio je 474 milijuna KM, ili za šest milijuna KM više u odnosu na isti mjesec prošle godine, dok je nivo prihoda prikupljenih u travnju od 463 milijuna KM za 17 milijuna KM veći nego u istom mjesecu prošle godine.

U svibnju ove godine je prikupljeno 502 milijuna KM ili za 11 milijuna KM više nego u istom mjesecu prošle godine, dok su u lipnju ove godine prikupljeni prihodi od 480 milijuna KM za 62 milijuna KM manji nego u istom prošlogodišnjem mjesecu.

U srpnju je prikuljeno 537 milijuna KM neizravnih poreza, što je za 30 milijuna KM više nego u istom mjesecu prošle godine.

Poreskim obveznicima je po osnovu povrata PDV-a u sedam mjeseci ove godine vraćeno 505 milijuna KM, što je identično povratima izvršenim u istom periodu prošle godine.

Nakon izvršenih povrata PDV-a poreskim obveznicima, od početka godine pa zaključno sa krajem srpnja, korisnicima su raspoređeni prihodi sa Jedinstvenog računa u iznosu od 2,78 milijardi KM.

Za finansiranje institucija BiH doznačeno je 433 miliona KM, Federaciji BiH raspoređeno je 1,473 milijardi KM, Republici Srpskoj 784 miliona KM, a Brko distriktu 82 miliona KM.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?