Zrakoplovna nesreća

U Rusiji se srušio avion s hokejašima, poginulo 36 ljudi

avion srušio se
AFP
07.09.2011.
u 15:23

Zrakoplov Yak-42 pao je u rijeku Volgu, 240 kilometara sjeveroistočno od Moskve. Hokejaši su putovali na utakmicu u Minsk.

Putnički zrakoplov koji je prevozio članove ruskog hokejskog kluba Lokomotiv srušio se nedugo nakon što je uzletio iz Jaroslavlja u Rusiji. U nesreći je poginulo 36 ljudi, a jedna je osoba teško ozlijeđena, javlja AP.

Rusko ministarstvo za hitne situacije izvijestilo je da se zrakoplov Yak-42 srušio u rijeku Volgu, 240 kilometara sjeveroistočno od Moskve. Prema prvim informacijama, prepolovio se u zraku. Ministarstvo je kazalo da je najmanje jedna osoba preživjela nesreću, ali teško je ozlijeđena. S druge strane, ruska Savezna agencija za zrakoplovstvo izvijestila je da su preživjele tri osobe, javlja CNN.

U zrakoplovu je bilo 37 ljudi, četiri člana posade i 33 člana hokejskog tima, od liječnika, trenera do igrača.

Hokejski tim trebao je stići do glavnog grada Bjelorusije Minska gdje je u četvrtak trebao igrati utakmicu s Dinamo Minskom te tako otvoriti novu sezonu kontinentalne hokejske lige.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije