bez primirja

U raketiranju pojasa Gaze tijekom noći poginulo devet osoba

'gaza 2'
''
19.11.2012.
u 08:23

Izraelci su tijekom noći pogodili preko 80 ciljeva u pojasu Gaze uključujući raketne bacače, tunele, kampove za obuku Palestinaca te spremišta oružja

Nakon krvavih napada u kojima su tijekom nedjelje poginule 24 osobe, u ponedjeljak ujutro toj su crnoj statistici dodana imena još devet ljudi koji su stradali tijekom sinoćnjeg izraelskog raketiranja policijske postaje u Gazi, javlja BBC.

Jerusalem Post navodi da su Palestinici uzvratili jutrašnjim ispaljivanjem sedam raketa koje su pale izvan naseljenih područja. Potvrđeno je da su Izraelci tijekom noći pogodili preko 80 ciljeva u pojasu Gaze uključujući raketne bacače, tunele, kampove za obuku Palestinaca te spremišta oružja.

U međuvremenu, glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon pozvao je na prekid vatre te izjavio kako će se u Kairu pridružiti mirovnim pregovorima koje je u nedjelju pokrenula Arapska liga. Ona je pak potvrdila da će u utorak u Gazu poslati izaslanstvo ministara vanjskih poslova.

>>VIDEO Najkrvaviji dan u Gazi, Izraelci spremni na invaziju

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije