Pobjeda Talijana

U prvom dijelu mirisalo na debakl, u drugom je Široki popravio dojam

Zenica
01.08.2013.
u 22:35

Jasno je i prije utakmice bilo tko je favorit, ali nije se očekivalo kako će Talijani s takvom lakoćom slaviti

Široki Brijeg poražen je u prvom susretu 3. pretkola protiv Udinesea (1:3), pa u uzvratu idućeg četvrtka u Trstu nema gotovo nikakvih izgleda protiv ugladnog talijanskog kluba. Iako je Široki prvi napao i preko Wagnera pokušao ugroziti Kelavu, već u 1. minuti, ali sve je završilo samo kornerom, Udinese je uskoro preuzeo inicijativu i počeo plesti mrežu oko vrata Širokobriježana.

Raspoloženi Di Natale

U 16. minuti turski sudac je možda prestrogo dosudio slobodan udarac za Udinese, nakon kontakta Ivankovića s Di Nataleom. Veliki strijelac Udinesea i talijanske reprezentacije majstorski je iz slobodnjaka pogodio gornji desni kut nemoćnog vratara Bilobrka. Talijani su nastavili s napadima koji je uglavnom organizirao brzonogi Srbin Dušan Basta preko desnog krila. U 31. minuti bilo je već 2:0, a strijelac je bio Muirel nakon odličnog dodavanja Di Natalea. Minutu kasnije bilježimo na suprotnoj strani nešto kao pokušaj Landeke s preko 25 metara, a još minutu kasnije na tribinama se pojavila skupina od 60-ak Škripara. Zenička publika ih je dočekala gromoglasnim zviždukom. U 39. minutu zamirisalo je na katastrofu Širokobriježana kada je Pereira dobro uposlio brzonogog Moriela, a ovaj postigao treći pogodak za Udinese. U preostalih 5-6 minuta do odmora nije se dogodilo ništa značajno.

Neuspjela panenka

U 51. mnuti Di Natale je kao i u prvom dijelu dobro izveo slobodnjak s 25 metara, ali je Bilobrk uz puno muke izbacio loptu iz kuta. Mladi Marić unio je nešto živosti u igru Širokog, koji su imali nekoliko pokušaja, ali su oni gostujući ipak bili opasniji. U 65. minuti Ješe je neoprezno igrao rukom, a jedanaesterac je “Panenkom” pokušao zabiti Di Natale. Vratar Bilobrk odlično je obranio. U 77. minuti nakon dobrog proigravanja Šilića, Ćorić je zatresao mrežu Kelave. Nakon slobodnog udarca u 81. minuti lopta se odbila do I. Barišića, koji je iz velike prigode promašio gol. Do kraja je bilo još nekoliko prigoda na obje strane, ali se rezultat nije mijenjao.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije