Udruga Sluh

U proračunu naći mjesto za Udrugu

Udruga Sluh
06.12.2012.
u 09:37

Predsjednik Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda kazao je kako je njihova obveza skrbiti za njih, te kako su Udruzi Sluh dodijelili grant u iznosu od 30.000 KM

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, predsjedatelj Vijeća ministara BiH i član Predsjedništva HDZ-a BiH Vjekoslav Bevanda te predsjednik Vlade HNŽ-a Denis Lasić posjetili su Udrugu “Sluh” u Mostaru, gdje su razgovarali s predsjednikom Udruge gluhih i nagluhih osoba HNŽ-a Nebojšom Vavrom i njegovim suradnicima, prenosi pogled.ba.

Tom je prigodom bilo riječi o unaprjeđenju dosadašnje suradnje HDZ-a BiH i Udruge gluhih i nagluhih osoba HNŽ-a, o aktivnostima Saveza gluhih i nagluhih osoba BiH, te o problemima s kojima se susreće ova populacija u svakodnevnom životu. “Ovo je vrsta udruga i organizacija čija djelatnost je takva da je naša obveza skrbiti za njih. U skladu s našim mogućnostima konstantno pomažemo ovu udrugu, a jučer smo na sjednici Vijeća ministara BiH ovoj udruzi dodijelili grant u iznosu od 30.000 KM. Između ostalog, to je razlog posjeta”, izjavio je Bevanda. Lasić je dodao kako su posjetom željeli pokazati da HDZ BiH želi pomagati ovoj udruzi. “Vlada HNŽ-a do sada je jednokratno pomagala udrugu i mi znamo da to nije dovoljno. Želimo da i ova udruga, kao i neke druge udruge koje su bitne, nađu mjesto u županijskom proračunu”, kazao je Lasić, napomenuvši kako postoji mogućnost da to već bude u županijskom proračunu za iduću godinu. Udruga je osnovana 1955., a svoju brigu i aktivnosti provodi za oko 150 gluhih i nagluhih osoba u Mostaru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?