OPASNA PODRHTAVANJA

U potresu na jugu Španjolske poginulo najmanje deset osoba

Jesus Luz
Reuters
Autori: Marina Šerić, luc
11.05.2011.
u 20:31

Teško su oštećene mnoge starije zgrade i povijesne građevine, a španjolski premijer Jose luis Rodriguez Zapatero na jug zemlje je poslao vojne postrojbe za djelovanje u hitnim situacijama

Potres jačine 5,3 stupnja pogodio je jug Španjolske, a epicentar se nalazio nedaleko od grada Lorca. Srušeno je nekoliko zgrada, a potvrđeno je da je poginulo najmanje 10 osoba, piše El Pais.

Epicentar potresa nalazio se samo kilometar pod zemljom,  sat vremena nakon prvog udara uslijedio je i drugi, nešto slabiji potres jačine 4,5 stupnja po Richteru. Teško su oštećene mnoge starije zgrade i povijesne građevine, a španjolski premijer Jose Luis Rodriguez Zapatero na jug zemlje je poslao vojne postrojbe za djelovanje u hitnim situacijama.

U jednom trenutku srušio se i crkveni toranj, prenose španjolski mediji, a stručnjaci iz Madrida poručili su kako se radi o jednom od najozbiljnijih potresa koji je pogodio Španjolsku u posljednjih 50 godina.

Stanovnici su odmah pohrlili izvan svojih kuća i istrčali na trgove, parkove i ulice, a  prašina i panika uzrokovana potresom izazvala je brojne lančane sudare.

Na jugu Španjolske potresi su relativno česta pojava, no do sada nije bilo poginulih. Nakon današnje serije potresa vlasti regije Murcija strahuju da bi broj stradalih mogao biti i veći.  

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije