Strava u Moskvi

U potpuno izgorjeloj psihijatrijskoj bolnici poginulo 38 ljudi

Moskva požar psihijatrijska bolnica
Reuters/PIXSELL
26.04.2013.
u 07:50

Požar je buknuo oko 2.30 sati po lokalnom vremenu u Psihijatrijskoj bolnici 14 u Ramenskoeu, a dok su stigli vatrogasci, katnicu je već cijelu zahvatio plamen. Jedna medicinska sestra uspjela je pobjeći iz zgrade.

Najmanje 38 ljudi je poginulo u požaru koji je izbio u psihijatrijskoj bolnici u predgrađu Moskve. Preživjeli su samo dva pacijenta i medicinska sestra u zgradi u kojoj je bila 41 osoba, piše RT.

Požar je buknuo oko 2.30 sati po lokalnom vremenu u Psihijatrijskoj bolnici 14 u Ramenskoeu, a dok su stigli vatrogasci, katnicu je već cijelu zahvatio plamen. Jedna medicinska sestra uspjela je pobjeći iz zgrade, a iz zgrade je izvukla i dva pacijenta.

Kazala je novinarima da ju je probudio požarni alarm te je pobjegla u hodnik. ITAR-TASS je izvijestio da su vatrogasci pronašli tijela 12 mrtvih ljudi. Četvero je bilo blizu izlaza iz bolnice, a osmero u sobama.

Vatrogascima je umjesto 20 minuta, do bolnice trebalo čak sat vremena zato što je bio zatvoren prijelaz preko rijeke, piše Komsomolskaya Pravda. Zbog prevencije bijega pacijenata na prozorima bolnice su bile rešetke, a većina mrtvih pronađena je u svojim krevetima.

Sumnja se kako su do požara dovele neispravne električne instalacije i mogući "kratki spoj". Moguće je i da je požar podmetnut. Ispod bolnice je pronađen iskopani tunel duljine od pola metra te se sumnja da je jedan od pacijenata planirao bijeg. U bolnici su bili pacijenti starosti od 20 do 76 godina.

>>Izgorio najviši neboder u Čečeniji!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?