Prometna nesreća

U Neretvi se utopili majka, kći i njezin 1-godišnji sin

salakovac
29.05.2013.
u 16:34

Vozilo je nakon slijetanja u kanjon rijeke Neretve bilo zaključano, na sve načine pokušavali su ih spasiti

E. V. (30), njen jednogodišnji sin i majka S. H. (49) iz Sarajeva, poginuli su jučer u stravičnoj prometnoj nesreći, kada su s automobilom “dacia sorento” s 20 metara visine sletjeli u jezero Hidroelektrane “Salakovac” kod Mostara. Tragedija se dogodila oko 13 sati, nedaleko od tunela Bijela na magistralnoj cesti Mostar - Jablanica. Svjedoci tvrde da je vozačica iz nepoznatih razlog izgubila kontrolu i, prije jednog blagog zavoja, uletjela u provaliju.

Nema ograde

Baš na tom dijelu ceste nema zaštitne ograde, tako da se vozilo survalo u 20 metara duboku provaliju, a potom se prevrnulo i na krovu palo u vodu. U trenutku nesreće, iza stradale obitelji, u reportažnom kombiju vozila se novinarska ekipa sarajevske TV1. Vidno uznemirena novinarka ispričala je da brzina nije bila uzrok i da je vozačica jednostavno počela “vrludati” po cesti i krenula prema ponoru. Svjedoci navode i da je “dacija” udarila u samu obalu jezera, a potom se prevrnula na krov i pala u vodu tako da su samo kotači virili iznad površine vode.

Zaključana vrata

Vidjevši nesreću nekoliko vozila odmah se zaustavila na magistrali. Vozač reportažnih kola TV1 i ostali putnici, među kojima i vozač šlepera A. B. iz Sarajeva, spustili su se niz strmu padinu i nadljudskim naporima pokušali izvući unesrećene pod vodom. Međutim, kažu da su sva vrata bila zaključana, navjerojatnije zbog djeteta u kolima.

- Vozio sam prema Mostaru, a malo prije me je pretekao i kombi TV1. Pokušavali smo ih na sve načine osloboditi, ali uzalud. Uzeli smo pajser i njime smo pokušali razbili staklo na vratima, ali, nažalost, nismo uspjeli. Do dolska vatrogasaca, sve troje su bili mrtvi - ispričao je vozač. Inače, upravo na ovom mjestu je prije dvije godine sletio jedan vozač, kojega su putnici uspjeli spasiti od sigurne smrti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?